Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vrah Elišky (†13) stanul před soudem: Patnáctiletý Daniel trest nedostane

Autor: Jana Ulrichová - 
21. března 2017
19:23

Daniel B. (15) z Teplic, jehož pokus o vraždu kamaráda řešil loni na podzim teplický soud, zamíří na lavici obžalovaných znovu. Bude vysvětlovat bestiální vraždu spolužačky Elišky (†13).

Psychicky nemocný Daniel B. stanul poprvé před soudem kvůli svému nejlepšímu kamarádovi, kterého úmyslně shodil do výtahové šachty opuštěného domu a nechal ho tam bez pomoci. Soud už o tom, kam ho za to umístí, rozhodl, verdikt ale stále ještě nelze zveřejnit, protože není pravomocný.

„Spis se nachází u Krajského soudu v Ústí nad Labem, o podaném odvolání nebylo dosud rozhodnuto,“ potvrdil mluvčí teplického soudu Lukáš Pokorný.

Teď Daniel B., který zatím pobývá ve výchovném ústavu v Děčíně-Boleticích, stane před soudem znovu, a to kvůli ubodání Elišky. I v tomto případě ale bude soud rozhodovat jen o opatření, žádný trest mu nehrozí, protože když zabíjel, bylo mu teprve 14 let.

Vraždu Elišky přitom chladnokrevně plánoval. Vylákal ji do chaty svých rodičů, kde ji bez slitování začal škrtit a pak ji kuchyňským nožem pětkrát bodl. I když se dívka bránila, neměla šanci.

Rány směřoval do krku a do hrudníku, jedna byla tak silná, že pronikla do kosti. Policistům pak přiznal, že tělo nebohé Elišky chtěl rozřezat a zakopat na zahradě. Soud se tím bude zabývat v dubnu.

„Jednání proběhne s největší pravděpodobností opět s vyloučením veřejnosti. Rozsudek bude vyhlášen veřejně,“ uvedl mluvčí soudu.

Rád ochutnával krev

Blesk mohl díky rodině zavražděné Elišky nahlédnout do usnesení o odložení případu, a dozvědět se tak mrazivé detaily Danielovy výpovědi. Uvedl v ní například, že má rád krev. „Rád k ní čichám a ochutnávám ji,“ řekl. Přiznal také, že ho těší zabíjet kočky, usmrtil jich 25 včetně té, která patřila jeho matce.

iFender ( 30. července 2017 09:49 )

Jeho matka ho 9 mesicu nosila 13 let zivila a satila nakonec vzesla z toho lidska ZRUDA! Utratit!

salto ( 22. března 2017 08:59 )

Bohužel, je to svatá pravda

bibs_7 ( 22. března 2017 08:12 )

Taky ze bude.

pepen ( 22. března 2017 06:04 )

Z takové bestie slušný člověk nikdy nebude!!!!Utratit-nemá právo na život.Ten by vraždil nadále-nechutná zrůda!!!!

lunatic ( 22. března 2017 03:23 )

Když bych přihlédl,/ a podotýkám,že i s ohledem na tento strašný čin,který se mi,samozřejmě taktéž protiví/,zkrátka-budeme-li do budoucna požadovat,aby i 14-ti letý jedinec,/věk,kdy to dotyčný provedl/, právně plně zodpovídal za své činy,tak na druhé straně musí i mít právo se ve 14letech odstěhovat od rodičů,vzít si hypotéku,konzumovat alkohol,pořídit si děti,atd.,protože právo nezná pojem být zodpovědný za toto a za tamto již nikoliv

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání