Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah Simony Monyové vidí na smrti své ženy i pozitiva: Chce splatit dluh společnosti

Autor: dce - 
20. března 2017
09:56

Před téměř šesti lety vyhasl život spisovatelky Simony Monyové. Její druhý manžel Boris Ingr ji po několik let trvajícím teroru ubodal v jejich brněnské domě. Soud ho za vraždu poslal na 15 let do vězení. Ingr, ačkoliv svého činu údajně lituje, spatřuje na smrti své ženy i pozitiva. Popsal je v dopise, který zaslal do redakce MF Dnes.

Monyová by před pár dny oslavila 50. narozeniny. Autorka 30 románů s převládajícím tématem manželství ovšem zemřela rukou svého manžela Borise Ingra, který ji patrně téměř od počátku jejich vztahu týral.

V záchvatu vzteku ji ubodal 3. srpna 2011. O rok později si vyslechl trest patnácti let ve vězení, které odpykává ve Valdicích. Zde se zdokonaluje v angličtině a přispívá do vězeňského občasníku. Ingr ovšem už chystá plány na svůj další život po propuštění. Podle deníku MF Dnes se chce vrátit k audiovizuální tvorbě.

Ve svém dopisu ale popsal i lítost nad svým činem. „Pochopitelně se omlouvám rodině, přátelům, čtenářům - prostě všem, kteří ji měli rádi. Jenže stejně je to strašně málo. Toto je jedna z věcí, o které hodně přemýšlím, protože mě trápí a bude trápit,“ prozradil.

V souvislosti s tím přiznává i další věci. „Ona se používá taková fráze: Budu se snažit splatit svůj dluh vůči společnosti, jenže v případě Simona Monyová to přestává být frází. Nevím, jestli se to dá zvládnout, ale aspoň se o to pokusím."

Šokující je ovšem sdělení, že se na tragédii snažil najít i pozitiva! Podle něj se po smrti Simony Monyové více žen rozhodlo nahlásit, že jsou oběťmi domácího násilí. Sama spisovatelka celou věc dlouhé roky tajila, přitom už v roce 2002 - tedy pouhé dva roky od seznámení s Ingrem - její lékař ve zprávě popsal zranění napovídající domácímu násilí. Monyová ale modřiny skrývala a i přátelům tvrdila, že jen upadla.

Otec Simony Monyové krátce po vynesení rozsudku nad vrahem Borisem Ingrem:

Video  Otec Simony Monyové je s výší trestu spokojený  - Blesk - Gabriela Peringerová
Video se připravuje ...

taky1chytra ( 20. března 2017 12:32 )

BI prokažte svému synovi a synům Vámi zavražděné exmanželky Simony laskavost, vzdejte se definitivně a bezezbytku svého majetku v jejich prospěch. Poproste Boha za odpuštění všech odporných činů, uvažte si smyčku a zmizte jim i společnosti ze života

dietr ( 20. března 2017 12:09 )

Smrt za smrt a dluh bude splacen

oliiiii3 ( 20. března 2017 11:47 )

Pak ze se tam mají zle, doucuji se ještě se vzdelava v Anglictine, vrati se domu jako pan buh.

ivoadler ( 20. března 2017 11:05 )

Pozitivem nesporně je, že ta krá va přestala psát.

xcarodejka ( 20. března 2017 10:57 )

I inteligentní ženy někdy neumějí včas odejít. A tak tomu je, když se sejdou dva nevhodní lidé. Někteří by se neměli vůbec ženit nebo vdávat aměli by hleat svůj smysl života jinak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání