Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krasobruslařka Kovaříková měla u soudu štěstí: Odpustili jí loupež!

Autor: ljš - 
21. března 2017
05:01

Trest mohl být mnohem tvrdší! Obžaloba totiž krasobruslařku Radku Kovaříkovou (42) vinila nejen z neoprávněného vniknutí do domu jejího exmanžela René Novotného (53) a vydírání jeho současné manželky Soni, ale také z loupeže!

Kovaříková se do domu na okraji Brna, který jí sice z půlky patřil, ale neměla od něj klíče, dostala den před Silvestrem roku 2011 díky své švagrové, která se vydávala za pošťačku. Přivedla si také dva statné muže, kteří se měli o vyděšenou Soňu postarat, aby krasobruslařce nebránila v balení jejích věcí.

Po incidentu se ale ukázalo, že si neodvezla jen svůj majetek, ale i něco navíc. Novotná informovala policii, že jí zmizelo mimo jiné 12 tisíc korun, které měla uložené v obálkách v pracovně.

Kovaříková pak sice vše vrátila, státní zástupkyně ji ale přesto obžalovala i z loupeže s trestní sazbou dva až deset let vězení. Soudce Dušan Beránek s ní ale nakonec ke štěstí bývalé světové šampionky nesouhlasil.

„Obžalovaným nebyl prokázán úmysl jakkoliv majetkově Mgr. Soňu Novotnou poškodit. Věci již byly vráceny a v porovnání s milionovými hodnotami společného jmění bývalých manželů René Novotného a Radky Kovaříkové jde o majetek nepatrné hodnoty, který byl »odstěhován« zcela jistě omylem,“ uvedl soudce a odkázal na rozvodovou bitvu o jmění ve výši 25 milionů korun. Kovaříková tak odešla od soudu jen s podmínkou.

dfghjk ( 21. března 2017 16:19 )

Vidíš blesku, zases kecals jako gébls. A tak je to pokaždý, rači drž tlamu, vole!

lynx ( 21. března 2017 11:07 )

Protože je multi-kulti a na stará kolena by si asi ještě chtěla užít požádné, dobře propečené jelito.

lynx ( 21. března 2017 11:04 )

Jj. Svět se v pr.del obrací a Česko už pr.delí je! Jde si do vlastního domu pro své věci, zámek je vyměněn, musí se tedy do něj dostat podloudně. Kdyby tam šla sama, mohlo by dojít k závažnějšímu střetu a navíc by se vlastně do vlastního domu ani nedostala. Krvelačná policie a státní zástupce navrhují trest smrti za odnesení nějakých kalhotek, nějakých pohárů, oblíbeného hrnečku. Soudce jim na to tak úplně neskočil, ale i tak. Nakonec ji stejně potrestal majetkový soud a to tedy brutálně.

hanka666 ( 21. března 2017 07:57 )

Je to chyba právníka. Napřed majetkové vypořádání, pak teprve rozvod, kulaté razítko na rozhodnutí soudu a výměna občanky.

kukuku ( 21. března 2017 07:54 )

A také darebák jeden manžel nezvedený nesouhlasil okamžitě se všemi představami a návrhy své manželky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání