Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doživotně odsouzený vrah Kutílek zemřel: Za 26 hodin zabil 4 lidi ve jménu Satana!

Autor: Michaela Kalkusová, Saša Vetkovská - 
18. března 2017
05:00

Čtyřmi brutálními mordy šokovali v roce 1990 tehdejší Československo. Josef Kott (59) a Michael Kutílek (†66) vraždili i v den, kdy se v zemi zrušil trest smrti! Dostali proto doživotí. Michael Kutílek už je v pekle. Ve středu zemřel ve věznici.

Kutílek spolu s Kottem vraždili 2. května 1990. Během 26 hodin zabili čtyři lidi a vraždu pátého nedokonali. Kriminalisté je dopadli za 48 hodin. Zabíjení bylo dílem dvou chorých myslí, Kotta znalci prohlásili za deviantního sadistu, Kutílka za polymorfního psychopata.

Shodou okolností českoslovenští poslanci právě 2. května 1990 odhlasovali zrušení trestu smrti. Formálně ale ještě platil, změna vyšla ve Sbírce zákonů až o dva týdny později. Oba vrazi nakonec dostali doživotí.

„Splnili jste všechny podmínky pro uložení trestu smrti. Ten však byl zrušen a nahrazen doživotním vězením,“ řekl tehdy soudce. V roce 2012 žádal Kutílek neúspěšně o podmínečné propuštění. „Ve vězení se dal na víru a posílal peníze dobročinným spolkům,“ uvedl jeho advokát Jaroslav Ortman, který ho navštěvoval ve věznici v Horním Slavkově. Podle informací Blesku strávil Kutílek poslední rok života ve věznici v Liberci, kam byl ze Slavkova přeřazen 8. dubna 2016.

Poté, co se jeho zdravotní stav rapidně zhoršil, byl převezen do vězeňského špitálu na Pankráci, kde zemřel. Pitva se uskutečnila včera. „Mohu potvrdit úmrtí vězněné osoby z chorobných příčin v jedné z našich věznic,“ uvedla mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová.

Doživotní trest byl podle jeho advokáta Jaroslava Ortmana velkou ránou. „Toužil po tom, aby mohl z tohoto světa odejít svobodný,“ řekl Blesku. V roce 2012 Kutílek požádal o podmínečné propuštění, to ale nedoporučili znalci. Připravovali novou žádost, podat ji už ale nestihne.

„Chtěl počkat, než uplyne delší čas. Byl si vědom toho, že podmínky pro jeho podmínečné propuštění byly tehdy nepříznivé,“ vysvětlil advokát.

V roce 2006 požádali trestanci o obnovu procesu kvůli novým důkazům. Kutílek překvapil, když vraždy vzal na sebe. „Kott tam byl jen jako křoví. Když jsem zastřelil toho vrátného v Nýřanech, on se zhroutil a opil se,“ prohlásil tehdy. Tvrdil, že dvě stopařky zavraždil sám podle satanského rituálu. „Byl jsem v zajetí zla,“ popsal. Soud ale žádost smetl ze stolu.

Podívejte se na místa, kde vraždil jiný sériový zabiják – taxivrah!

Video  Bez hudby: Prošli jsme místa, kde taxivrah zabil tři lidi.  - Martina Neckářová, Matěj Smlsal, Matěj Šrám
Video se připravuje ...

ducek ( 20. března 2017 23:37 )

 Naprosty souhlas

hejpockej ( 20. března 2017 07:23 )

jen Havel a Masaryk meli ke zrudam vrely vztah.

hejpockej ( 20. března 2017 07:18 )

s timhle se tenhle "humanista" v USA nechlubil, tam se uctou plazil po kolenou, ale aby u nas zavedl jejich trestni zakony, to ne, smejdak. Bodejd, sam byl kriminalnik a mel mezi nima spoustu kamaradu.

hejpockej ( 20. března 2017 07:13 )

ceske veznice vysmech spravedlnosti. cim vesti agresor a krypl tim driv se ho vedeni veznice chce zbavit a ani si neodkrouti polovic trestu a pusti ho mezi nas. Slusnyho tam drzi do konce, aby mohli v pohode rejzovat na dotacich.

hejpockej ( 20. března 2017 06:59 )

V jinych civilizovanych zemi takovy bordel neni, to jen v Cesku se protezujou vrahove, a tyrani malych deti. Jen v Cesku ze soudniho hlediska nema zivot ditete zadnou hodnotu, za jeho vrazdu dostanete jen par let a za zmrzaceni jen pokarani. O tomhle by se melo ve svete psat, aby videli co je nase vlada a soudni system zac.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání