Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chodil si pro dávky, pak nahlásil krádež zlaté cihly a audiny: Muži z Přerovska hrozí 2 roky za podvod

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
17. března 2017
10:50

O více než 30 000 korun připravil podle kriminalistů úřady dvaačtyřicetiletý muž z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Úřadům tvrdil, že je nemajetný a peníze dostal na živobytí. O několik měsíců později však policii nahlásil, že mu někdo ukradl zlatou cihlu, drahé hodinky a osobní vůz Audi. Za podvod mu hrozí dva roky vězení.

Muž podle policistů požádal úřad práce o poskytnutí příspěvku loni v červenci, peníze mu byly poskytnuty. „Do prohlášení o sociálních a majetkových poměrech, včetně jeho příjmů, uvedl nepřesné a zkreslené informace, s tím že nevlastní motorové vozidlo, žádné šperky, větší finanční hotovost a další předměty, které nepatří do běžného vybavení domácnosti,“ uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Letos v lednu však muž na policejní služebně nahlásil odcizení zlaté cihly o váze jednoho kilogramu, hodinek v ceně 60 000 korun, dalších 60 kusů neúplných hodinek v hodnotě 40 000 korun a mobilní telefon. Odcizeno mu bylo prý také vozidlo značky Audi v hodnotě 80 000 korun, které bylo registrováno na jiného rodinného příslušníka.Podle těchto údajů měl tedy dostatek finančních prostředků,“ uvedla mluvčí.

Podle policie se podezřelý muž vyplacením příspěvků neoprávněně obohatil minimálně o dosud zjištěnou částku přesahující 32 000 korun, která mu byla vyplacena na živobytí.

Na video s vyjádřením premiéra Sobotky o růstu sociálních dávek se podívejte níže.

Video  Pracující rodiče budou mít větší přídavky na děti, plánuje ČSSD. Sobotka vysvětluje proč.  - Blesk / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Janesa ( 20. března 2017 19:33 )

Prosím vás lidé, nevíte nebo neznáte nějakou wifi kameru? Věděli byste mi poradit, která z těchto kamer by byla nejlepší? - https://www.spionsvet.cz/k-100203-wifi-kamery - Děkuji.

kosmonaut ( 17. března 2017 11:55 )

Dobře mu tak,kdyby měl dvě občanky,tak by se asi nic nestalo a už mohl taky sedět v Senátu jako jeden nejmenovaný z Valašska.Hanáci musíte se ještě učit jak na to!

y1xcvbnm ( 17. března 2017 11:20 )

to ho muselo vytrhnout, proč to dělal????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání