Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vaneska (†3) spadla do kanálu a zemřela: Rodiče dostanou tučné odškodnění od vodáren

Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.
Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.  (Autor: Nový Čas)
Autor: lm - 
14. března 2017
10:05

Za smrt malé Vanesky (†3) dostanou rodiče od vodáren 1,62 milionu korun. Holčička před pěti lety spadla do špatně zakrytého kanálu a utopila se. Podle soudu šlo ze strany vodáren o hrubou nedbalost.

K tragédii došlo 10. května 2012 okolo půl osmé večer ve slovenské Nitře. Vaneska (†3) byla na procházce se svým strýcem a bratrancem. Děvčátko spadlo do špatně zakrytého kanálu a utopilo se. Voda ji unášela asi půl kilometru. Tělíčko holčičky nylo nalezeno až v čističce odpadních vod.

Rodiče z tragédie vinili vodárnu i její zaměstnance. Soud v Nitře ale koncem ledna rozhodl, že za smrtí Vanesky nestojí konkrétní osoba, ale jde o selhání vícero faktorů. Konkrétní zaměstnanci tedy byli osvobozeni s tím, že není důkaz, že by zanedbali svou povinnost. Před soudem se nyní řešila další žaloba, která mířila přímo na vodárny. Rodiče se v ní domáhali odškodnění ve výši 120 tisíc eur (3,24 milionu korun). 

Soud v Nitře v pondělí rozhodl, že vodárny skutečně pochybily. Podle soudu šlo z jejich strany o hrubou nedbalost, protože ani po opakovaných kontrolách během dvou let vodárenská společnost nezjistila, že kanál nemá poklop. Soudkyně rodičům přiklepla odškodnění v poloviční výši, než požadovali. Ti byli ale spokojení, že za smrt jejich dcerky byl někdo potrestaný. Rozsudek ještě není pravomocný, obě strany se mohou odvolat.

 

Desterz ( 14. března 2017 16:51 )

 "Rodiče byli ale spokojení, že za smrt jejich dcerky byl někdo potrestaný." No, myslím že ta desetina centu, o kterou se nenápadně zvedne všude vodné a stočné, má jasný důvod: vodárny pochopitelně pokutu vytáhnou hezky lidem z kapsy. Takže potrestaní budou vlastně platící zákazníci. Super řešení! :-/

Simmie1994 ( 14. března 2017 14:07 )

Peníze hezký, ale dítě jim to bohužel nevrátí.

mesalina ( 14. března 2017 11:18 )

tohle může napsat jenom závistivý dement

jasnovidec01 ( 14. března 2017 11:12 )

dingous: aléééééééé,nepsal, že ta malá je cikorka?jak múže normální člověk s mozkem napsat ,že té malé to přeje..???všem co si otevírají hubu nad smrtí druhých, bych jim přál to samé zažít v jejich rodině,pak by si uvědomili jaké to je ,je to jen velká nešťastná náhoda,a blesk je debil, pokud pod takové články povolí diskusi.

dingous ( 14. března 2017 10:51 )

Jasnovidče, jasně se koukni na to co Nezadat psal. Psal něco o návodu pro jiné, nepsal nic o tom, kdo je na foto- asi tobě, Jasnovidče, dělá potíže jasně myslet

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání