Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dvojčata Hynek a Adam (17): Opilí si hráli s pistolí a došlo k tragédii

Dvojčata (17) se hrála s pistolí a jeden druhého postřelil: Jsou posedlí zbraněmi, říkají sousedé
Dvojčata (17) se hrála s pistolí a jeden druhého postřelil: Jsou posedlí zbraněmi, říkají sousedé  (Autor: Facebook)
Autor: Tomáš Koníček, shp - 
13. března 2017
18:55

Na okraji lesa v klidném místě na břehu Labe padl nečekaný výstřel a mladíkovi (17) šlo v tu chvíli o život. Dva nezletilí bratři, dvojčata (17), si hráli s pistolí a zřejmě omylem postřelil Hynek svého bratra Adama. Podle informací TV Prima byli nezletilí chlapci opilí.

Neštěstí se stalo v neděli vpodvečer v chatové oblasti Oseček na Nymbursku, kde dvojčata bydlí s rodiči. „S pár lidmi jsme seděli tady v hospodě a najednou slyšeli výstřel. Za chvilku tu byly dvě sanitky a spousta policajtů,“ řekla žena, která byla v osudnou chvíli jen pár metrů od místa, kde se střílelo.

Proč ke střelbě došlo, zatím není jasné. Pravděpodobně ale nešlo o úmysl. Podle TV Prima byli chlapci opilí. „Dostali jsme oznámení, že na místě je postřelený chlapec. Případem se zabýváme, ale vzhledem k tomu, že jde o mladistvého, nebudeme se k případu více vyjadřovat,“ řekla policistka Petra Potočná.

Podle sousedů není střelba v chatové oblasti nic výjimečného. „Občas se tu ozývá. Když jsme slyšeli výstřel tentokrát, moc jsme se tím nezaobírali,“ řekla žena, která byla v blízké restauraci a oba mladíky zná. „Kamarádí se synovcem.

Všichni jsou zbraněmi posedlí. Jezdí i střílet do nedalekých Milovic na airsoft,“ prozradila sousedka, která aktéry incidentu zná. TV Prima uvedla, že výstřel padl z malorážky. Ta byla podle všeho podomácky vyrobená. Kdy kluci pistoli vzali, nyní vyšetřuje policie.

Postřeleného mladíka ošetřila záchranná služba. „Ošetřili jsme střednětěžké poranění a po poskytnutí přednemocniční péče jsme mladíka transportovali do kolínské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová a potvrdila, že by chlapec měl být mimo ohrožení života. Policisté během včerejšího dopoledne hledali v okolí domu pravděpodobně nábojnice. Vyšetřovatele bude také zajímat, kde chlapci ke zbrani přišli. 

Případ zraněných dvojčat řeší i policie v Praze. Muž tu pobodal dvojčata, své kamarády. Na video z místa činu se podívejte níže. 

Video Pachatel pobodal dva lidi a ujel. - David Malík
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 13. března 2017 19:49 )

Klasická blbka ze zahrádky, která celej den čumí přes plot. Proto všechno ví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání