Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxusní BMW utopil v rybníce: Na záchranu u Čejkovic čekal na střeše

Autor: Michaela Kalkusová - 
13. března 2017
17:36

Spěchal na nedělní oběd? Možná. Jisté je, že přílišná rychlost se nevyplatila řidiči auta BMW, který nezvládl zatáčku a skončil v rybníce. Pak si ale poradil. Vylezl z potopeného auta, zavolal si pomoc a čekal na ni na střeše vozu.

Ke kuriózní nehodě došlo v neděli okolo poledne poblíž jihočeských Čejkovic. Šofér bavoráku jel směrem na Janovice, kvůli rychlosti ale nezvládl ostrou levotočivou zatáčku a skončil s vozem v rybníce. Měl ale z pekla štěstí, z potápějícího auta stačil vylézt na střechu a cinknout si o pomoc.

„Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým řidičským schopnostem,“ okomentoval to policejní mluvčí Milan Bajcura. Vůz, z něhož vytékaly provozní kapaliny, musel být z vody vyproštěn jeřábem, lana předtím k vozu připevnili potápěči.

„Hasiči auto navijákem přitáhli nejprve ke břehu a následně vytáhli až na silnici,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Řidič tak vyvázl bez zranění, škoda činí 200 tisíc korun.

Vytáhnout z rybníka osobní auto už je tak dost náročné, ale co když do vody zahučí třeba tank?

Video  Jeřáb z rybníku vytahoval tank.  - David Malík
Video se připravuje ...

 

Xeen ( 13. března 2017 23:34 )

Splést si tank a jeřáb umí jenom blesk

motyl8 ( 13. března 2017 20:08 )

Tenhle trotl, který si utopil BMW a věřil tomu, že auto plave předložil poříční policii z Čejkovic řidičák na vodní šlapadlo. Co k tomu dodat ?

bizon_pepa ( 13. března 2017 20:01 )

řekl bych, že ta škoda bude vyšší než 2 kila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání