Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vojtěcha a Eriku našli v kaluži krve: Vraha nejspíš znali, tvrdí syn

Autor: lm - 
13. března 2017
14:52

Brutální vražda postaršího manželského páru vyděsila slovenskou obec Okoč u Dunajské Stredy. Vojtěcha (†64) a Eriku (†61) někdo chladnokrevně ubodal přímo v jejich rodinném domě. A podle syna manželé museli svého vraha znát!

Ubodané manžele našla v pátek odpoledne policie, kterou přivolala pošťačka. Té se nezdálo, že si manželé nepřevzali důchod. Policisté našli Vojtěcha (†64) a Eriku (†61) na zemi v obýváku v kaluži krve. Erika měla na těle třicet bodnořezných zranění, její manžel tři. Po vrahovi policie intenzivně pátrá, podle syna muselo jít o někoho známého.

„Vraha si do domu vpustili sami. Musel to být někdo známý, koho znali,“ uvedl Zoltán pro slovenský list Plus JEDEN DEN. Na domě totiž prý nebyly žádné stopy po vloupání. „Vrah za sebou chladnokrevně zamkl dveře!“ dodal nahněvaně.

Policie zatím patrně netuší, kdo by mohl být pachatelem. „Policie pracuje s několika vyšetřovacími verzemi a vyslýchá svědky vraždy. Doposud nebyl v případě nikdo obviněn a policie na případě nadále intenzivně pracuje,“ uvedla k případu trnavská krajská policejní mluvčí Mária Linkešová.

Sousedé si myslí, že motivem odporného činu mohl být spor o majetek. „Pokud vím, prodali rodinný dům, ale dotyčný jim zaplatil jen určitou částku. Zbytek měl zaplatit později. Oni dům však dali do pronájmu zcela jiným lidem,“ sdělil jeden z nich portálu Pluska.sk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání