Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kluci, co ubili plameňáka? Jednou se budou rádi vracet do vězení, předpovídá psycholog

Autor: čad, bop - 
14. března 2017
21:15

Veřejností v poslední době otřásá surový čin malých dětí (5, 6 a 8), které jednoho plameňáka utýraly a druhého zranily. Odborníci se teď zabývají otázkou, co s dětmi, které mají evidentně pokřivenou morálku, ale právně jsou zcela beztrestné. Někteří doporučují i tak radikální řešení, jako je zpřetrhat všechny vazby s rodinami, které je špatně vychovávají.

Rostou pro kriminál? Teprve osmi, šesti a pětileté dítě pobouřily veřejnost svou neobvyklou brutalitou, když jednoho plameňáka surově umlátily a druhého zranily. Co se však s takovými dětmi dá dělat, aby pochopily závažnost svého činu a hlavně aby nic podobného už neopakovaly?

Psychiatr a psychoterapeut Miroslav Skačáni vidí chybu v české justici. Absolutní beztrestnost malých dětí je prý v podobných případech škodlivá. „Ty děti kvůli prostředí, ve kterém žijí, nemají rozvinuty ani ty nejzákladnější etické normy,“ podotýká psychiatr. „Navíc rodina v nich neustále upevňuje skutečnost, že ve svém věku jsou zcela beztrestné. Co z nich pak může vyrůst?“

Odborník vidí černě nejen současné morální nastavení, ale také budoucí léta malých surovců. „Podobné chování se pro ně stane samozřejmostí a skončí to závažným trestným činem a samozřejmě vězením,“ říká Skačáni. „Možná právě tam se jednou budou rádi vracet, protože se v něm, na rozdíl od civilního života, budou cítit dobře,“ dodává temnou předpověď.

Plameňáci v ZOO Jihlava:

Video  Plameňáci v ZOO Jihlava  - Reprofoto Youtube
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání