Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vojtěcha a Eriku našli mrtvé v kaluži krve: Vrah uniká, policie prosí o pomoc

Autor: dce - 
12. března 2017
11:42

Strach obchází slovenskou obec Okoč u Dunajské Stredy. Manželský pár někdo ubodal přímo v jejich domě, na těle měli desítky bodných ran. Vrah z místa utekl a policie při pátrání po něm žádá o pomoc i veřejnost.

Zavražděné manžele Vojtěcha (†64) a Eriku (†61) našla doma v poledne pošťačka, která jim nesla důchod. Když jí nikdo neotevřel a nereagoval na zvonění, nahlédla do domu oknem a spatřila skutečně děsivý výjev.

Dvojice ležela na zemi v obýváku v kaluži krve. Přivolaní lékaři jim už nedokázali pomoci. Erika měla na těle třicet bodnořezných zranění, její manžel tři. Vrah i vražedná zbraň jsou zatím neznámé. Při pátrání po pachateli policie prosí o pomoc i veřejnost.

Místní mezitím žijí ve strachu. "Je to strašné, neumíte si představit, jak se nyní bojíme. Nechápu, kdo jim to mohl udělat. Nikomu nikdy neublížili. Oba byli plní elánu, užívali si dovolené i důchod. Vojtěch ještě pracoval jako řidič autobusu," řekla serveru Čas.sk sousedka.

Manželé měli údajně v nedávné době prodat dům, který zdědili po rodičích. Nový majitel jim měl vyplatit ještě polovinu peněz. Variantu, že prodej domu s vraždou souvisí, policie prověřuje.

Podivné je, že v domě, kde Erika s Vojtěchem zemřeli, nebyly vypáčené dveře ani poškozená okna. Vchodové dveře byly dokonce zamčené, policisté museli rozbít okno, aby se do domu dostali.

Pachateli za ohavný čin hrozí odnětí svobody až na 25 let.

Na Slovensku řeší i další brutální vraždu. Mirek ubodal svou partnerku Evu jen krátce po propuštění z vězení, kde seděl za vraždu své předchozí partnerky.

kdoasi ( 12. března 2017 15:04 )

A za pár dní se dozvíme, že to byl někdo z rodiny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání