Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děti napadly plameňáky v jihlavské zoo: Jak se k nim dostaly a kudy se daly na útěk?

Autor: Jiří Čada - 
12. března 2017
18:14

Ubili plameňáka, druhého zranili… Až v tom okamžiku se na jejich řádění v jihlavské zoo přišlo. Trojlístek malých zabijáků zvířat se samozřejmě v tu chvíli dal zbaběle na útěk. Chvilku se jim to dařilo, ale kamery je viděly...

Každého napadne otázka, jak se mohli malí kluci dostat až přímo k plameňákům. Zimoviště a výběh plameňáků jsou v jihlavské zoo součástí africké vesnice Matongo. Plameňáci jsou tam v zimě na noc uzavíráni do zateplené ubikace, která má podobu domorodé chýše, a přes den, když to teploty dovolí, mohou volně do výběhu.

Video  Plameňáci v Zoo Jihlava  - Reprofoto Youtube
Video se připravuje ...

„Případ prověřujeme pro podezření z poškození cizí věci a týrání zvířat,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. „Protože se však jedná o děti do 15 let, nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ zdůraznila mluvčí. Policisté nyní na případ upozorní pracovníky sociálky. Protože se jedná o děti, zoo bude muset škodu vymáhat po rodičích prostřednictvím soudu.

Podle mínění jihlavského psychiatra a psychoterapeuta Miroslava Skačániho na počínání těchto dětí a jim podobných má hrozivý vliv prostředí, ve kterém vyrůstají. Pokud je špatné, špatní jsou i oni.

„Vliv má samozřejmě také genetika a mnohdy potlačení citového rozvoje,“ zdůrazňuje lékař. „Jejich okolí v podobných případech jim také jistě zdůrazňuje, že ve svém věku jsou beztrestní,“ říká Miroslav Skačáni.

Nedělní Blesk přesně zmapoval trasu, kudy prchali. Na jejím začátku bylo zdolání turniketu zoologické zahrady, na jejím konci strážníci, kteří dva z lumpů zadrželi. Na přesnou trasu se podívejte do galerie->

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání