Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pohřešovaného Matěje (13) našli uprostřed noci: Co se stalo?

Policie pátrala po třináctiletém Matěji G.
Policie pátrala po třináctiletém Matěji G.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
8. března 2017
06:39

Odjel do školy a pak zmizel. Policie pátrala po třináctiletém Matěji G., který v úterý ráno zmizel cestou do školy v Moravském Krumlově. Pátrání však bylo kolem čtvrt na čtyři v noci na středu odvoláno. 

„Pohřešovaný odjel ráno autobusem do školy v Moravském Krumlově, kam ovšem nedorazil. Dle zjištěných poznatků se vydal k nádraží Českých drah, kde byl zachycen krátce po osmé hodině kamerovým systémem. Další pohyb chlapce není znám,“ uvedla policie v databázi pohřešovaných.

O šest hodin později však pátrání zastavila. Pátrání mělo naštěstí dobrý konec a Matěje našla policejní hlídka. „Chlapce se policistům podařilo vypátrat, je v pořádku a byl předán rodičům,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policie vyhlásila pátrání v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání