Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pátrání po Míše: Pes hledá tělo v šachtách a úkrytech

Autor: Zbyněk Schnapka - 
7. března 2017
17:14

Už podruhé během pár dní speciálně vycvičený policejní pes na vyhledávání mrtvých těl prohledával areál bývalé raketové základny u Kralovic na Plzeňsku. Opět zde hledal zmizelou Míšu (13) z Ústí.

Tentokrát se psí fenka a její psovod soustředili především na prostory podzemních bunkrů. Prošli ale i další část areálu základy a kromě části lesa prohledali i další polorozpadlé trosky budov i nedaleký rybník.

„Nic říkat nebudu,“ byla jediná slova psovoda, když se ho Blesk ptal, proč se na místo po pěti dnech vrátil. Mají tedy policisté nějakou žhavou stopu, když se soustřeďují na toto místo? „Žádné aktuální informace k případu nebudeme sdělovat. Již od začátku vyšetřování probíhají na vytipovaných místech pátrací akce,“ prohlásila policejní mluvčí Veronika Hyšperová.

Míša zmizela 11. ledna v Ústí. Čtyři dny poté se u bývalé raketové základny pokusil o sebevraždu Ota S. Ten se pak oběsil na začátku února v pronajatém bytě v Čemínech na Plzeňsku. Bývalá raketová základna se rozkládá na ploše 20 hektarů. Je zde asi desítka polorozpadlých budov a bunkrů. V podzemí je pak labyrint chodeb, které jsou navzájem propojeny. Podzemní objekty mají i několik podlaží, v některých jsou odpadky, jiné jsou zaplavené vodou. Vedou sem šachty, ve kterých by se tělo dalo snadno ukrýt.

Les a bývalá raketová základna, kde policisté a psi dvakrát pátrali, je prvním vhodným místem na cestě z Ústí do Plzně, kde by se případný pachatel mohl těla zbavit. Z Ústí až na Kralovicko je hustě osídlená oblast bez lesů, které tady teprve začínají.

Video  Dron natočil oblast, kde pátrají po Míše.  - David Malík
Video se připravuje ...

Reportáž FTV Prima o pátrání po Míše uvidíte ve večerních Krimi zprávách:

fromoutofnowhere ( 8. března 2017 10:18 )

caute hladaci

martina.k ( 8. března 2017 09:16 )

Uz se stalo

merrylou212 ( 8. března 2017 06:52 )

Je obdivuhodné, jak Blesk dokáže o howně napsat celý článek.Zeptali se psovoda-ten jim řekl , že nebude odpovídat na otázky -a ejhle, celý článek je na světě.

sportik ( 8. března 2017 00:34 )

Už si zasloužíme!!!znát co mají za stopy, fakt už je to zase podezřelé. Pokud jeho podezírají, nežije, tak ho nemůžou vyplašit a pčr by nám něco svěřit už mohla. To jejich embargo už se mi nelíbí, v počátku šlo chápat! Sepíšeme petici , tý hochštaplerovce jinak za chvíli usneme s notasem na břichu

sporta.k ( 8. března 2017 00:25 )

Je to v hajzlu, čemu pak věřit. Cajti jsou pohotoví jak jde o derby nebo demonstrace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání