Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děťátko skončilo s ošklivou popáleninou: Někdo na něj hodil cigaretu!

Děťátko někdo popálil cigaretou.
Děťátko někdo popálil cigaretou.  (Autor: Profimedia)
Autor: aba, nec - 
7. března 2017
19:06

Otřesný případ popáleného děťátka řeší kriminalisté v Kutné Hoře. Teprve šestitýdenní miminko skončilo s hlubokou popáleninou druhého stupně na tváři. Někdo na něj odhodil cigaretu!

K události došlo ve čtvrtek 2. března kolem 8. hodiny ráno, když se maminka holčičky vracela z prohlídky u dětského lékaře. Vycházela právě z ordinace doktora a dcerku nesla v autosedačce, když z balkonu u bytu nad ordinací někdo odhodil dolů na chodník hořící nedopalek cigarety.

Ten bohužel spadl přímo na obličej miminka, a než ho matka stačila vyndat, způsobil na tváři dítěte ošklivou popáleninu. Lékaři dítě ošetřovali s diagnózou popálenina druhého stupně. Maminka holčičky přidala na sociální síť komentář k případu, ve kterém nabádá ostatní, aby byli opatrnější. „Kuřáci, myslete příště trochu, než nedopalek z balkonu nebo jedoucího auta odhodíte! To samé se může stát i miminku v kočárku a zabalené miminko si to nemá z obličeje jak odendat a vzniká tak bohužel hluboká popálenina…,“ zamýšlí se nad případem.

Případ si převzala kutnohorská kriminální policie. „Kolegové shromažďují všechny informace a událost vyšetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekl Blesku Pavel Truxa ze středočeské policie. V případě prokázání viny může jít pachatel až na jeden rok do vězení.

pavla543 ( 7. března 2017 19:58 )

 Dneska se nam stalo neco podobneho v Praze - odhozeny nedopalek do sportaku, vysledkem je propaleny fusak tak centimetr do hloubky. Bud to nekdo hodil z balkonu nebo odhodil kolemjdouci, nevime, vsimli jsme si vajglu zachyceneho ve fusaku az kdyz jsme ditko vyndavali z kocarku ven.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání