Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelbu při převozu psychicky narušeného pacienta šetří policie jako pokus o vraždu

Autor: ČTK - 
6. března 2017
15:29

Střelbu při převozu psychicky nemocného pacienta v Mělníku z minulého týdne vyšetřují policisté jako pokus o vraždu úřední osoby při výkonu její pravomoci. Nejdříve ale bude třeba zpracovat znalecké posudky, mimo jiné z oboru psychiatrie, které určí to, zda může být muž stíhán.

Zkoumání potrvají zřejmě několik měsíců. „V případě stíhání za pokus vraždy policisty hrozí trest odnětí svobody ve výši 15 až 20 let,“ uvedl Truxa.

Potyčka se stala na konci února v Mělníku, kdy pacient podle informací webu www.tydenikpolicie.cz sebral při převozu do psychiatrického zařízení policistovi zbraň, další policista po něm vystřelil a zřejmě ho zasáhl do ruky.

Muž po střelbě skočil z mostu do Labe, poté ho zadržela hlídka mělnických policistů. Při skoku se zranil, nebyl ale v ohrožení života. Poté byl převezen na ošetření do nemocnice a následně do psychiatrické léčebny.

zab_haz ( 6. března 2017 17:36 )

Takže jestli jsem to pochopil: policista vystřelil a zranil, zatímco převážený člověk je obžalován z pokusu vraždy?! Myslel jsem si, že zdejší Absurdistán už nemůže být větší. Asi jsem se mýlil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání