Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opilá řidička usnula v autě uprostřed křižovatky v Olomouci: Nadýchala tři promile

Žena usnula uprostřed křižovatky.
Žena usnula uprostřed křižovatky.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
6. března 2017
14:25

Byla úplně namol! Čtyřiatřicetiletá žena usnula v sobotu za volantem svého vozu v křižovatce na lidnatém sídlišti v Olomouci. Alkoholem zmoženou motoristku probral jeden z kolemjedoucích řidičů, který poté přivolal policii, v krvi měla více než tři promile alkoholu.

Automobil zůstal stát na světelné křižovatce ulic Hraniční a Čajkovského v sobotu odpoledne. Řidiči stojící vozidlo se zapnutým motorem a rozsvícenými světly objížděli, až jednoho z nich napadlo zastavit. Za volantem automobilu spatřil ženu se zakloněnou hlavou. "Z obavy o její zdraví zaklepal na okno vozidla. Žena se probrala, otevřela dveře vozidla a při komunikaci s ní zjistil, že zřejmě bude pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Petr Piňos.

Řidička podle Piňose špatně artikulovala, byla silně cítit alkoholem a na sedadle v jejím automobilu ležela prázdná láhev od vodky. "Řidič tedy vytáhl klíče ze spínací skříňky vozidla a věc oznámil policii," řekl Piňos.

Při dechové zkoušce policisté u řidičky zjistili zhruba 3,5 promile alkoholu a převezli ji na protialkoholní záchytnou stanici. "Téhož dne byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal Piňos.

TrojanSlovakia ( 6. března 2017 14:30 )

 Z arómy olomouckých syrečkov by aj vytriezvela. Kde je kamerový systém. Toľko kamier po mestách a na veľkých križovatkách a prehliadli by opitú teroristku? 😇

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání