Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pohřeb táty se synem, kteří zemřeli při požáru v Jirkově: Proudy slz a nářek nad rakvemi

Autor: ljš, lac - 
6. března 2017
12:54

Pohřbili je v bílé a černé rakvi. Rodina a přátelé se v pondělí na chomutovském hřbitově naposledy rozloučili s třiadvacetiletým Danielem Z. a jeho tátou Miroslavem (†57), které v jejich bytě kvůli osobnímu sporu upálil Václav M.

Poslední rozloučení trvalo téměř hodinu a dorazily na něj desítky přátel, sousedů a kolegů zemřelých. Dana Z., která pohřbila manžela a syna, přiznala, že si musela ráno nechat píchnout uklidňující injekci, aby nápor emocí zvládla.

Pohřeb začal písní Říkej mi lásko, Miroslavovi pak na cestu do nebe zahráli moravskou lidovku a Danielovi skladbu od Rytmuse. Smuteční síní se celou dobu ozýval srdcervoucí pláč Danielových kamarádek a příbuzných. Rozloučit se přišla i jeho přítelkyně Kateřina, která si s sebou přinesla jejich společnou fotografii.

Ze smuteční síně pak byly rakve za zvuků tradiční romské kapely převezeny na hřbitov, kde nad nimi promluvil kněz. Podle něj byl Miroslav velmi pracovitý člověk a jeho syn Danek zase ochotný a přátelský. O víkendu za zemřelé proběhne ještě zádušní mše. Mladíkovi kamarádi zase chystají charitativní koncert.

Otec se synem zemřeli 18. února. Podle policie k nim do bytu přišel Václav M., který Daniela zřejmě ve dveřích polil hořlavinou a zapálil. Požár se rychle rozšířil po celém bytě a v plamenech tak zemřel i Miroslav. Policie údajného pachatele dopadla brzy po činu a soud na něj uvalil vazbu. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání