Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyřnásobný vrah Bohumil Vacík: Dostal se tajně ven z basy?

Autor: Josef Klíma - 
6. března 2017
05:50

Za vraždu čtyř lidí a šestileté dívenky vyfasoval Bohumil Vacík v roce 1996 doživotí. Po uplynutí zákonné lhůty dvaceti let v kriminále už zřejmě požádal o podmínečné propuštění. Je ale skutečně na svobodě? To se pokoušel zjistit Josef Klíma pro TV Prima. 

Vacík poprvé vraždil v prosinci 1994 v Sokolově. Po kamarádovi chtěl půjčit pistoli, když odmítl, zbraň mu vyrval a chladnokrevně ho popravil dvěma výstřely do hlavy. S pistolí pak v lednu 1995 přepadl benzinku v jižních Čechách u Lišova.

Pumpařku Milenu Puchingerovou zastřelil jednou ranou, ale když si chtěl odnést 25 tisíc z kasy, přijel tankovat náhodný automobilista. Kvůli nedostatku důkazů za to Vacík nebyl nikdy potrestán. Josef Klíma vypátral jejího syna.

„Bylo špatně udělané poznávací řízení. Nejdřív mu byly předloženy fotografie, až potom bylo poznávací řízení na čerpací stanici. Takže z toho vrah vyváznul,“ říká syn zastřelené. Skutečný masakr vypukl o pár dní později v Chodově.

Vystřílel tříčlennou rodinu vietnamského obchodníka (†36), kterému dlužil necelých třicet tisíc. Místo vrácení peněz k nim ale přišel domů brutálně vraždit! Zastřelil muže, jeho těhotnou manželku Jindřišku (†28) a jeho šestiletou dceru. Masakr přežila jen druhá, desetiletá dcera, která byla tou dobou ve škole.

V únoru 1996 ho zadrželi a ke čtyřem vraždám se přiznal. Ještě ten rok byl odsouzen na doživotí. Od té doby uplynulo již 22 let a podle zákona může vězeň odsouzený na doživotí po uplynutí dvaceti let každý půl rok žádat o propuštění.

Zažádal o podmínečné propuštění a bylo mu uděleno? „To vám říci nemohu, s ohledem na zákon o ochraně osobních údajů,“ řekla Klímovi pro jeho pořad na TV Prima Petra Kučerová, mluvčí Vězeňské služby ČR. Redaktor tedy poslal dopis do věznic, kde jsou umístění doživotně trestaní. Psaní přišla zpět s tím, že se Vacík nenachází v žádné věznici. Je tedy možné, že tento brutální vrah je znovu na svobodě. 

Gottwaldik ( 6. března 2017 09:36 )

Naše spravedlivá justice byla vždy k vrahům velmi hodná, třeba slíbil že bude chodit k soudu a zůstal doma.........Kajínek je odsouzený za vraždy policajtů na doživotí, policajt na 20 let za 5 vražd to prakticky znamená že policie chrání a pomahá. Kajinka nikdy nepustí proto,že by přiznali že sedí nevině proto že soudce to tak chtěl....s kamarádama od policie.....

salto ( 6. března 2017 09:18 )

V tomto případě kromě pravdy zvítězila ještě láska

vitalika ( 6. března 2017 07:33 )

Ať si zavolají do místa trvalého bydliště věznice tam posila papír kde stoji ze je propusten je to hlášene na každý magistrát nebo úřad.

2626 ( 6. března 2017 07:00 )

Nechapu Kajinkovi nechtějí ani obnovit proces a jiného by pustil? ? 7

ejvm1712 ( 6. března 2017 07:00 )

Pravda zvítězí-to říkal Masaryk i Havel. Takže oba kecali a lhali!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání