Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kavkazák v Hradci Králové napadl stařenku a vážně ji poranil: Majiteli problémového psa hrozí 4 roky ve vězení

Kavkazák v Hradci Králové napadl stařenku a vážně ji poranil: Majiteli problémového psa hrozí 4 roky ve vězení.
Kavkazák v Hradci Králové napadl stařenku a vážně ji poranil: Majiteli problémového psa hrozí 4 roky ve vězení.  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
2. března 2017
10:50

Případ z loňského října má konečnou dohru – policie obvinila majitele agresivního psa, který napadl devětaosmdesátiletou stařenku a vážně ji zranil. Muži hrozí až čtyři roky ve vězení. 

Kříženec kavkazského pasteveckého psa loni v říjnu napadl seniorku (89), která zrovna procházela kolem pozemku, odkud pes utekl.

„Ženě se zakousl do levé ruky, strhl ji na zem, kde s ní cloumal a způsobil jí těžké zranění (např. tržné rány, zlomeniny, vykloubení ramene), s kterým byla v nemocnici 3 týdny hospitalizovaná a do současné doby je omezena na běžném způsobu života. Dle znaleckého posudku je doloženo, že důsledkem zranění došlo u ženy ke zhoršení jejího celkového zdravotního stavu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle sousedů byly se psem problémy již v minulosti – zvíře uteklo již několikrát a pokousalo i další lidi. „Obviněný muž do protokolu přiznal, že s ním měl v minulosti problémy a že psa vychovává sám dle sehnané literatury a nikdy s ním nebyl na kynologickém cvičišti,“ vysvětlila mluvčí.

Policie v těchto dnech šedesátiletého majitele obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až čtyři roky ve vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání