Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující detaily z trýznivé vraždy tuneláře Říhy: Vrtání kolena, bití páskem...

Autor: ljš - 
28. února 2017
10:32

Nemají tělo, ale případ přesto míří k soudu. Policisté obvinili tři muže z vraždy zakladatele První pražské družstevní záložny Martina Říhy. Únosci z něj podle obžaloby chtěli mučením vymámit, kam schoval stamiliony z vytunelované kampeličky. Usvědčují je prý například odposlechy z vězeňské cely.

Podle obžaloby, kterou má k dispozici server Seznam Zprávy, se policistům podařilo z výslechů obžalovaných a jejich odposlechů zrekonstruovat, jak k vraždě před 14 lety došlo. Unést ho měli přímo od jeho domu v Zloníně, když se vracel od svých rodičů.

Tam ho naložili do tmavého vozu Audi A6 a odvezli do Josefova dolu, kde měli pronajatý penzion. Tam podnikatele tři hodiny mučili, podle obžaloby ho bili páskem s kovovou přezkou, ale také mu vrtali koleno. Majitelka penzionu nakonec musela skupinu vyhodit, protože si sousedé stěžovali na hluk. Součástí spisu je i její svědectví. Podle serveru vypověděla, že než Říhu naložili do kufru auta, ptal se, kde je a co s ním dělají.

Žádal, aby ho pustili, neměl ale šanci. Únosci ho poté údajně odvezli do chatky k Máchovu jezeru, kde mučení pokračovalo. Z Říhy tajemství úkrytu vytunelovaných peněz nedostali. Když mu prý píchli neznámou látku, zemřel.

Trojice se pak prý vloupala do jeho domu, protože věřila, že tam peníze najde. Nakonec si ale odnesli jen elektroniku. V odposleších zřejmě o činu mluvili, což jim u soudu, který začne v březnu v Liberci, může zlomit vaz.

apple ( 28. února 2017 15:24 )

Pro korunu by si nechal koleno vrtat, každý to máme jinak.

tgbb. ( 28. února 2017 14:23 )

Za vlády ČSSD je zločin zákonem.

1917 ( 28. února 2017 13:27 )

Hodil bych je všechny do krmíku prasatům. Vybrali si sami svůj život, tak proč je máme ještě živit my daňoví poplatních, které mnohdy připravili o poslední peníze. Tak jak to řeší Sicilská mafie!!!!!!

sores ( 28. února 2017 12:52 )

Jestliže to udělal a okradl slušné lidi je jen dobře že ho do.bytka zabili!!!!! Nic jiného si nezasloužil, jak k tomu přijde ten slušný člověk!

ivoadler ( 28. února 2017 11:43 )

Dobrá anekdota, ale blbá. Tlumočník musí tlumočit přesně to, co tlumočený říká. Neřeknu nemůže překládat jako neřekne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání