Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konspirační teoretik (†39) záhadně zemřel: Policie vyšetřuje jeho milenku Moniku!

Autor: bop - 
27. února 2017
06:10

Monika Duval, spisovatelka science fiction a tajná milenka ufologa a konspiračního teoretika Maxe Spierse (†39), je vyšetřována pro podezření ze zabití. Muž v jejím bytě nejdřív vyzvracel litry černé tekutiny a ona ho pak našla bez života na pohovce. V úmrtním listu přitom původně stálo, že zemřel z přirozených příčin. Sedm měsíců po Spiersově smrti stále není jasné, co se vlastně stalo.

Max Spiers, otec dvou dětí, byl známý konspirátor a záhadolog. Zajímal se především o UFO a mimozemské civilizace a věřil, že se vláda snaží zamést pod koberec nějaký meziplanetární kontakt. Do svého vyšetřování zahrnul i mnohé známé osobnosti z oblasti politiky, byznysu i zábavního průmyslu a podle jeho matky Vanessy Bates (63) si nadělal pěknou řádku nepřátel.

Když v červenci přijel do polské Varšavy na konferenci o UFO, kde měl pronést řeč, za velmi záhadných okolností zemřel v bytě své polské milenky Moniky Duval. Přátelé uvádí, že měl před smrtí zvracet litry podivné černé tekutiny. Úřady přitom prohlásily jeho smrt za přirozenou a odmítly udělat pitvu.

Podle jeho matky byl ale Spiers ve velmi dobré kondici a těšil se pevnému zdraví. Také jí prý pouhých pár dní před smrtí poslal děsivou zprávu. „Tvůj chlapec je v nebezpečí. Kdyby se mi cokoliv stalo, prošetři to,“ stálo v ní. To všechno Vanesse nedalo a informaci v úmrtním listu svého syna o tom, že zemřel z přirozených příčin, nevěřila ani na chvíli.

Spisovatelka science fiction Duval, která byla v době smrti svého milence v bytě přítomná a je tak jedinou známou svědkyní, je nyní policií vyšetřována pro podezření ze zabití. Po převezení těla do Velké Británie byla pitva konečně provedena, nepřinesla však žádné podstatné informace.

Vztah mezi ufologem a spisovatelkou je přitom také opředen tajemstvím. Jejich okolí je považovalo za pár, Spiersovou přítelkyní v té době ale měla být Sarah Adams (31). Moniku Duval znal Spiers navíc teprve tři měsíce. Byla to právě ona, kdo našel mužovo bezvládné tělo jen tak na pohovce.

"Zůstával u ženy, kterou znal jen krátce a ta mi řekla, jak ho našla mrtvého na sedačce. Myslím si, že se dostal k nějakému temnému materiálu a někdo si přál jeho smrt," řekla Spiersova matka Vanessa Bates pro britská média.

bobou ( 27. února 2017 08:47 )

Podle té černé tekutiny co zvracel by jsem to odhadoval na nějaký prasklý vřed!!! A je po záhadě.

Samo ( 27. února 2017 07:02 )

Paroubek zatím pořád nepochopil, že je politická mrtvola, stejně jako nechápe, proč ho opustila jeho o generaci mladší manželka. Každý soudný člověk ví, že na jejich rozchodu nese svou vinu. Je to patrné z toho jak se ventiluje do bulvárního tisku a není schopen akceptovat její rozhodnutí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání