Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Děsivé svědectví o nehodě mladé maminky Veroniky (28): Miminko (†2 měs.) mělo celou hlavu od krve

Autor: bop - 
26. února 2017
05:02

"Byl to hrozný pohled, to miminko mělo celou hlavičku od krve," popisuje hokejista Juraj výjev z děsivé autonehody. Co přesně se stalo, když matka tří malých holčiček Veronika P. (28) najela do stromu a přišla tak o svou nejmladší? Celou tragédii popisuje očitý svědek, který mladé ženě s dcerami poskytoval první pomoc.

Svědky celé tragédie se stala pětice hokejistů jedoucích na trénink. "Když se blížila proti nám, všimli jsme si, že sjíždí na trávu. Najednou ale strhla volant zpátky a skoro nám vrazila do auta," popisuje Juraj chvíle před tragédií. Podle jeho slov už jen ve zpětném zrcátku zahlédli, že auto náhle sjelo z cesty. "Dvakrát se přetočilo a následně narazilo do stromu," sdělil jeden z nich, Juraj, slovenskému serveru Nový čas.

Maličká Zorka podle všeho vyletěla z auta na cestu a utrpěla krvácení do mozku. Juraj okamžitě zavolal záchranku a jeho kamarádi Braňo a Lukáš se rozběhli na pomoc ženě, která visela z okna. Veroniku opatrně vytáhli z auta a položili ji na cestu. "Najednou jsme zaslechli dětský pláč. Vzadu jsme si všimli malé holčičky. Lukáš se ptal, jestli je v pořádku a vytáhl ji ven," popisuje děsivou situaci Juraj. Podle jeho slov vyděšené dítě plakalo a volalo svoji maminku.

"V tom vykřikla i žena. Ptala se, kde má dcerku. Mysleli jsme si, že mluví o děvčátku, které jsme vytáhli, a tak jsme ji uklidňovali, že je v pořádku. Najednou jsem si všiml, že u cesty leží maličké miminko tváří k zemi," pokračuje Juraj. Zraněná matka v návalu adrenalinu prý vyskočila rovnou na nohy a rozběhla se za svým miminkem.

"Vzala ho do náruče a držela, dokud nepřijela pomoc. Viděl jsem, že miminko ještě dýchalo," vypráví Juraj a dodává: "Byl to hrozný pohled, to miminko mělo celou hlavičku od krve. Celý den jsem na něj myslel, jestli bude v pořádku. Doufal jsem, že to přežije."

Záchranáři malou Zorku oživovali ještě na místě nehody, následně ji převezli do Dětské fakultní nemocnice v Banské Bystrici. "Bohužel, malá pacientka podlehla vážným zraněním," uvedl pro Nový čas Oliver Petrík, zástupce přednosty II. Kliniky pediatrické anesteziologie a intenzivní medicíny.

Starší Žanetka (5), která seděla vzadu, se zranila v oblasti břicha a krční páteře, CT vyšetření navíc odhalilo i nebezpečnou stlačenou kost na mozku. To si vyžádalo okamžitou operaci, kterou Žanetka zvládla v pořádku. "Momentálně je v dobrém zdravotním stavu," vyjádřil se Petrík.

Franta_Cecvarek ( 26. února 2017 23:19 )

Já to říkám furt, ŽENSKÝ ZA VOLANT PROSTĚ NEPATŘEJ !

vosavopruz ( 26. února 2017 18:40 )

wow dej sem odkaz

samec3 ( 26. února 2017 15:46 )

 Chudák holka tady ty debilové zapominaji že se to může stát komu koliv chudák upřímnou soustrast

majojo ( 26. února 2017 12:12 )

Mámu nesuďte, ta už má trest na doživotí. Každý ráno, který se vzbudí, si vzpomene. A bulváři v čele s Líbou, styďte se. Zničíte vztahy, rozbijete rodiny a když vám někdo šlápne na malíček, když vašeho tatínka převezou do nemocnice, žádáte veřejnost o soucit. Asi víte, co jste, ale prachy nesmrděj, takže nejste ksindlové, ale V.I.P. Fuj. Jsem si vědoma, že ač píšu slušně, neprasím a nedopouštím se vulgarit, budu zablokována. Takže se na nějaký čas loučím, chybět mi to nebude. Stejně bych zase urážela... Františku, Líbu.....

bullshit ( 26. února 2017 12:08 )

Když má staré auto, neznamená to, že má "šrot". I ve starém autě se dá jezdit normálně a bezpečně. Jediná nevýhoda je, když potkáte debila v protisměru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání