Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtící nehoda na D1: Auto skončilo ve škarpě, spolujezdec zahynul

Autor: ČTK, lm - 
25. února 2017
15:58

Při nehodě osobního automobilu na dálnici D1 u Hulína na Kroměřížsku dnes ráno zemřel devatenáctiletý muž a další tři lidé se vážně zranili. V místě nehody byla zhruba na pět hodin uzavřena dálnice ve směru od Kroměříže na Zlín, Přerov a Ostravu. Automobily musely jezdit po objízdné trase. Provoz na uzavřené části dálnice byl obnoven krátce před 11:30.

Dopravní nehoda se stala zhruba v 06:30 na dálnici D1 u sjezdu na Hulín. „Automobil skončil zcela zdemolovaný mimo komunikaci,“ řekl ČTK mluvčí hasičů Libor Netopil. Ve vraku vozidla zůstal mrtvý spolujezdec a jeden zraněný muž, kterého hasiči vyprostili. „Další dvě zraněné osoby byly mimo vozidlo,“ podotkl Netopil.

Policejní mluvčí Barbora Balášová odpoledne ČTK řekla, že v automobilu cestovali čtyři muži ve věku 19, 20, 22 a 30 let. „Nejmladší z nich utrpěl smrtelné zranění, další dva byli zraněni těžce, z toho jeden byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Brně. Poslední utrpěl při nehodě středně těžké zranění,“ uvedla.

Řidič havarovaného automobilu pravděpodobně chtěl sjet z dálnice D1. „Zřejmě však nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do hliněného násypu, poté do betonového mostu a to jej vymrštilo za svodidla do příkopu,“ uvedla Balášová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání