Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žhář z Jirkova podle policie upálil otce se synem: Kradl už jako dítě, kvůli drogám se popral s tátou, tvrdí příbuzná

Autor: dce, lac - 
24. února 2017
16:21

Vraždou dvou lidí si měl vyřizovat své osobní spory. Václava M. (31) policie obvinila z dvojnásobné vraždy – v Jirkově měl o víkendu polít hořlavinou dveře bytu svých obětí a podpálit je. Dan (†23) a jeho otec Miroslav (†59) oba v plamenech zahynuli. O obviněném Václavovi nyní promluvila jeho příbuzná.

Rozsáhlý požár v jirkovském paneláku řešili hasiči v sobotu 18. února večer. Když se oheň podařilo uhasit, našli v troskách bytu ostatky dvou těl. Miroslav a jeho syn Dan ohnivé peklo nepřežili. Policie od počátku počítala s verzí, kde hrál roli žhář. Ta se také potvrdila. Již v neděli policisté vyslýchali jedenatřicetiletého Václava M.

Podle policie nalil hořlavinu pod vstupní dveře v pátém patře jirkovského paneláku a zapálil je. Částečně se k činu přiznal. Důvodem činu měly být osobní rozpory s rodinou,“ řekl vedoucí chomutovské policie Jaroslav Peleška.

O obviněném muži a jeho minulosti promluvila pro TV Barrandov i jeho příbuzná. „První problémy začaly v dětství – chytil se starších kluků a ty ho házeli oknem do chatek, že byl malinkej, a kradl s nima. Neměl z toho nic, bál se jich, tak jim pomáhal,“ prohlásila žena.

Jenže krádežemi to neskončilo, Václavovi do života později vstoupily i drogy. „Už jsme byli napadený nožem. S tátou se potom ošklivě poprali. Toho i svalil na zem, začal do něj kopat,“ prozradila žena. Nůž Václav vytáhl prý i na vlastní matku. Celý rozhovor můžete zhlédnout už dnes ve zprávách na TV Barrandov v 18:30.

Na soud si obviněný muž počká ve vazbě. „V případě uznání viny muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do patnácti let,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Desterz ( 25. února 2017 08:33 )

"V případě uznání viny muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do patnácti let,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. To si děláte srandu?! Za brutální dokonanou dvojnásobnou vraždu?! A za nevydařený, kdoví nakolik vykonstruovaný případ z Vítkova padlo dvacet a 22 let?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání