Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tyran z Českých Budějovic: Vyhodil psa z okna v pátém patře

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
21. února 2017
17:50

Pohádal se se svou rodinou a potrestal ji tím, že vyhodil jejich milovaného pejska z okna. Krutý agresor byl krátce nato zadržen policií a hrozí mu až dva roky vězení. Zvíře naštěstí přežilo, je ale vážně zraněné.

„36letý cizinec s trvalým pobytem v Českých Budějovicích v neděli nad ránem, po předchozí rozepři v rodině, na výhrůžku svých slov, vzal do rukou psa a po otevření okna ho vyhodil z pátého patra panelového domu na sídlišti Máj,“ popsal šílené chování tyrana policejní mluvčí Milan Bajcura.

Pejsek rasy Jack Russel teriér naštěstí dopadl na travnatou plochu pod oknem, i tak ale utrpěl vážná zranění končetin a nahromadění tekutiny v břiše. „Pes byl následně hospitalizován na veterinárním oddělení,“ dodal mluvčí.

Policisté následně muže převezli na služebnu k výslechu. V pondělí si případ převzali kriminalisté, kteří muži předali sdělení o podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. „V případě prokázání viny hrozí muži dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedl mluvčí.

FemmeFragile ( 4. března 2017 22:17 )

 Přečin... 2 léta... To jste mu vážně dali, šupákovi. Za rok půjde za dobré chování. V tomto státě snad nejsme zdrávi. Nedejbože, kdyby vyhodil z okna dítě, to by dostal patnáctku. Za psa? Se zase tak moc nestalo, tak dva roky, chlapče... Jaký je rozdíl mez vahou jednoho života a vahou života druhého? Proč si toho lidského ceníme víc než toho zvířecího? Klasifikovala bych tohle úplně s klidem jako pokus o vraždu. Jsem hluboce přesvědčená o tom, že když je někdo s to ubližovat zvířeti, je úplně stejně schopen ublížit i člověku, je jen otázkou, co se mu zrovna v danou chvíli dostane pod ruku. Dokud tu stále budeme týrání zvířat považovat pouze za přečin, za nějž uděláme pachateli jen "tytyty a bububu", v nejhorším mu dáme pár stovek pokuty, podmínku nebo rok ubytování a noclehu zdarma (s možností posilovny a neomezené neplacené televize), pak nebudu věřit, že žiju v racionálně uvažující demokratické společnosti, která by PŘEDEVŠÍM měla chránit všechno živé, co je její součástí, a zejména pak to, nad čím se cítíme být "nadřazeni", protože síla se projevuje nejvíce v tom, jak "silný" dokáže pečovat o ty "slabší".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání