Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schizofrenik Heidinger po vraždě rodičů: Přestal se léčit a zmizel!

Autor: ljš - 
20. února 2017
15:21

Matce vystřelil obě oči, otčíma popravil pistolí a nožem. Schizofrenik Jan Heidinger ale za vraždu českobudějovického hudebníka Pavla Malhockého a jeho ženy do vězení kvůli své nemoci nešel. Tři roky strávil v Bohnicích a pak byl propuštěn do ambulantní léčby. Tu ale v lednu náhle přerušil a zmizel neznámo kam.

Případ vraždy manželů Malhockých otřásl Českem v únoru 2010. Jejich psychicky nemocný syn Jan Heidinger s nimi tehdy měl dlouhé spory a několikrát rodinu ohrožoval. Do bytu se dobýval i osudnou noc, nakonec ale utekl, protože rodiče zavolali policii.

Zasahující strážci zákona ale nevyhodnotili situaci dobře a Heidinger se do bytu vrátil přes balkon. Na místě popravil oba rodiče, vlastní matce vystřelil obě oči, nevlastního otce postřelil a ubodal. Své dvě sestry, které tragédii přihlížely, nechal být a utekl.

Hned po jeho dopadení bylo zřejmé, že mladík ve vězení neskončí. Přestože v dopise napsal, že za dvojnásobnou vraždou nestála jeho nemoc, ale hluboká nenávist vůči matce a otčímovi, znalci ho označili za nepříčetného. Byla mu totiž diagnostikována paranoidní schizofrenie.

Mladý vrah tak putoval do bohnické léčebny, ze které byl ale po třech letech propuštěn a bylo mu nařízeno, aby docházel na ambulantní léčbu. A Heidinger, který si změnil jméno na Reitinger, vše pečlivě dodržoval. Až do letošního ledna.

Reportérům pořadu Očima Josefa Klímy se totiž podařilo zjistit, že pro další plánovanou dávku léků si nepřišel, a nikdo v tuto chvíli neví, kde by se mohl nacházet. Je možné, že znovu vyrazil do ciziny. Jeho Facebook je totiž plný fotografií z exotických zemí. Může se ale také nacházet v Česku, čehož se obávají jeho sestry a bratr. Podle lékařů je totiž bez léků nebezpečný.

To v pořadu potvrdil i jeho známý. Heidinger mu nejprve kvůli tisícikoruně posílal podivné zprávy, načež ho lstí vylákal z bytu a brutálně zbil. Schizofrenika tak znovu čeká pobyt na uzavřeném oddělení, policie ho ale nejprve musí dopadnout. 

Pokud jste Jana Heidingera viděli nebo víte, kde se nachází, nesnažte se ho zadržet, ale neprodleně kontaktujte linku 158.


wildcat ( 20. února 2017 19:25 )

Nepochopitelná ambulantní léčba psycholog který jej propustil by měl nést odpovědnost. O vrahounovi asiještě uslyšíme

bezodkladne ( 20. února 2017 17:21 )

A kdoví jestli ještě po rodičích nedědil a cestuje po světě za jejich peníze a ohrožuje nicnetušící dívky viz. FB

sores ( 20. února 2017 16:58 )

Nechápu jak ho mohli z blázince pustit,ti lidé to mají v sobě a už se toho nezbaví!!na to nemusí být člověk studovaný aby mu to došlo, jsou to trvale nemocní nebezpečný lidi! Zní to krutě ale zabít takové jinak budou zabíjet oni, to nestačí že zabil 2 lidi zdravé????

kiwi65 ( 20. února 2017 16:21 )

 Už že za to co spáchal ho po třech letech pustili z Bohnic budí rozpaky.Doufám že až zase někoho zabije tak tan magor co mu podepsal propouštěcí zprávu půjde sedět a seberou mu diplom.Ty psychiatři jsou větší magoři jak jejich pacienti.

rainywoman ( 20. února 2017 16:19 )

 Tak nevím, ale zjevně jsou v Bohnicích experti na schizofrenii či spíše vyhodnocení, že pacient již není nebezpečný. Neměla ji také ta paní, co ubodala ženu na Smíchově? Tu také pustili, že je OK.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání