Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpověď unesených dětí z garáže: Noční můry a strach z lidí! U soudu ho ale chtějí vidět

Autor: aba - 
20. února 2017
10:47

Janu (13) a Daniela (17) unesl Zdeněk H. (36) ve chvíli, kdy se spolu procházeli podél řeky v Litoměřicích. S pistolí v ruce je donutil nastoupit do auta a odvezl je do Střekova, kde je deset dní držel v garáži. Díky rafinovanému dopisu s šiframi, který Dan poslal rodičům, se obě děti našly. Dodnes si v sobě ale nesou víc než jen noční můry.

Na ty chvíle hrůzy nejspíše ani jeden z nich nikdy nezapomene. Únosce je držel zavřené v garáži, vyhrožoval jim zabitím, pouštěl jim pornografické snímky. Muž jim ale naštěstí neublížil a po deseti dnech si je rodiče našli ve střekovské garáži, na základě Danova dopisu, sami. V dětech ale tento zážitek nechal nesmazatelnou stopu.

„Bojím se cizích lidí a to jsem nikdy v životě neměla,“ říká Jana v rozhovoru pro Českou televizi. „Když večer nemůžu usnout, tak se mi to začne vybavovat v hlavě a vrací se to občas,“ přidává se dnes už sedmnáctiletý Daniel, který občas přemýšlí nad tím, co by bylo kdyby. „Proč jsem třeba něco neudělal dřív, že jsem dřív neutekl, že jsme měli několik šancí, tak proč jsem ty šance nevyužil. Už když nás vedl k tomu autu, tak proč jsme se třeba nerozeběhli, co by se stalo,“ zamýšlí se.

Od únosu uběhlo bezmála půl roku, ale následky přetrvávají. „Kdykoliv vidím cizího chlapa, tak tam vidím toho, co nás unesl,“ říká Jana a za pravdu jí dává i její maminka. „Má chvíle kdy někde něco zabouchá a ona se hned lekne. Ráno se bojí jít sama do školy, takže ji manžel vozí na autobus nebo ji jdu vyprovodit, to dřív nebylo.“

Oba dva se ale chtějí svému únosci podívat do očí při soudním procesu. „Chtěl bych vidět, jak by reagoval, kdyby mě viděl,“ zamýšlí se Daniel. „Chtěla bych se tam jít podívat a udělat všechno proto, aby dostal víc let. Aby měli důkaz, že on je ten zlý, aby se už v uvozovkách nedostal na svět, protože ublíží určitě lidem znova,“ přidává se Jana.

Zdeněk H. už má na kontě dva pokusy o únos, za které byl i soudně trestaný. Od dopadení na začátku září čeká na soud ve vazbě. Soudní proces by měl začít do několika týdnů a muži hrozí pět až dvanáct let odnětí svobody. 

1_2_3 ( 21. února 2017 01:14 )

Stejně jako ta nána z Ústí co se projížděla s Otou a když zjistila, že ji matinka šla zkontrolovat prohlásila, že ji obtěžoval atd atd. Parchanti, jen aby nedostali od rodičů přes držku, lžou a je jim jedno co se s dotyčným stane. Tady se o žádný únos nejednalo a v Ústí žádné obtěžování nebylo. Spratci zasraný. Když vidím ty jejich matinky je mi na blití.

ejvm1712 ( 20. února 2017 12:49 )

Daneček by měl držet hubu a krok. Může být rád,že ho nazabásli za pohlavní zneužívání nezletilé. Tu jeho držku mu patří rozmlátit!

reiner ( 20. února 2017 12:07 )

Přesně tak, je to i náš názor - jsou to asi pěkní zmetci. No, někdo jim zřejmě dobře radí.

vosavopruz ( 20. února 2017 11:50 )

pravda a láska nakonec zvítězí

zednik ( 20. února 2017 11:14 )

Měli dost času naučit se co mají říkat. Původně vyprávěli něco úplně jiného a chlapec byl naopak do kamery úplně nadšený a na jasnou otázku řekl, že se na "únosce" nezlobí a že se k nim vlastně choval pěkně a staral se o ně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání