Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V Ústeckém kraji zemřeli při požárech tři lidé, hořel panelový dům i zahradní chatka

Autor: ČTK - 
19. února 2017
12:25

Muž středního věku zemřel v sobotu večer při požáru zahradní chaty v Postoloprtech na Lounsku. Přesnou příčinu jeho smrti by měla určit nařízená soudní pitva. Podle předběžného ohledání ale cizímu zavinění zatím nic nenasvědčuje, řekla pro ČTK krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

„Požár chaty v zahradní lokalitě u Postoloprt byl na operační středisko nahlášen v sobotu krátce před 19:00. Na místě byl nalezen muž bez známek života,“ doplnila Bartošová. Příčiny požáru i výše způsobených škod jsou podle ní v šetření.

V sobotu večer to nebyl jediný požár s úmrtím v Ústeckém kraji. Zhruba o půl hodiny dříve vyjížděli hasiči k požáru bytu v panelovém domě v Jirkově na Chomutovsku. „Zemřeli tam dva muži, i v tomto případě byla nařízena soudní pitva,“ řekla Bartošová. Sedm lidí z domu ošetřili záchranáři, protože se nadýchali kouře, stovku obyvatel domu museli evakuovat.

„Dnes dopoledne se tam vrátili vyšetřovatelé, aby místo ohledali a zjistili příčiny požáru a výši způsobených škod,“ doplnila mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání