Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Školačky (†13, †14) šly na výlet: Jejich těla našli ve křoví

Autor: haj - 
19. února 2017
09:44

Obyčejný výlet dvou školaček do přírody skončil tragédií. Nejprve se po nich slehla zem a jejich nejbližší o nich neměli žádné zprávy. O den později byly dívky nalezeny, bohužel ale mrtvé. Jejich vraždu nyní vyšetřuje policie, ovšem případ je velmi zapeklitý, jelikož chybí nejen stopy, ale i motiv.

Město Delphi v americké Indianě se doposud pyšnilo velmi dobrou pověstí a nízkou kriminalitou, poslední dobou se tu ale rodiče bojí pustit své děti z dohledu. Důvodem je zatím nevyjasněná vražda dvou školaček, Liberty German (†13) a Abigail Williams (†14) alias Libby a Abby, které se v pondělí vydaly na procházku ke starým vlakovým kolejím.

Nešlo o žádnou podezřele vyhlížející trasu, byla to klasická pěší stezka, k níž navíc děvčata dovezla sestra jedné z nich. Ta je také měla svézt domů, ale když je přijela vyzvednout, nikde nebyly k nalezení. Chvíli na ně čekala, posléze se jim snažila i dovolat. Jenže oba mobily byly nedostupné. Přitom ještě před chvílí holky pomocí telefonů sdílely na sociálních sítích fotky ze svého výletu.

Rodina dívek tedy urychleně zavolala policii, která vyhlásila pátrání. Do něj se zapojila i početná skupina dobrovolníků, kterým se nakonec podařilo Libby a Abby najít, jenže už bohužel mrtvé. Jejich mrtvoly ležely na soukromém pozemku, jenže tam je také mohl pachatel přemístit až po vraždě.

Kriminalisté se tak vlastně nemají čeho chytit. Po vrahovi zatím pátrají, a proto také úzkostlivě tají jakékoliv další informace, například způsob smrti školaček. Neprozradili ani fakt, zda nedošlo ke znásilnění dívek. „Nemáme nikoho ve vazbě, ani motiv. Podle prvních informacím rodinám nikdo nevyhrožoval. Vraha ale vystopujeme!“ uvedl pro místní média seržant Kim Riley. Ten také varoval rodiče, aby si na své ratolesti dávali pozor. „Není to nic, co by se tu stávalo běžně. Prosím, hlídejte své děti. Vrah zatím někde běhá.“

Později policie též zveřejnila fotku muže, který se v dané oblasti ten den pohyboval, a poprosila veřejnost, aby jim pomohla ho identifikovat. Od místních obyvatel získala už mnoho tipů, vyšetřování ale zatím výrazně nepokročilo. Všichni z Delphi ovšem z celého srdce doufají, že se brzy pachatele podaří odhalit a ve městě tak bude znovu bezpečno.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání