Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná smrt horníka v karvinském dole: Na noční směně ho našli kolegové

Horník (ilustrační foto)
Horník (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. února 2017
16:35

V podzemí Dolu ČSM-jih ve Stonavě na Karvinsku v sobotu časně ráno zemřel dvaapadesátiletý polský horník. Podle předběžných informací se smrtelný úraz stal, když muž manipuloval se sekcemi mechanizované výztuže, řekl ČTK mluvčí těžební společnosti OKD Ivo Čelechovský.

Muž byl v porubu nalezen bez známek života krátce před 03:30. Podle mluvčího to byl pracovník dodavatelské společnosti. „Na místo byl okamžitě povolán lékař Hlavní báňské záchranné stanice. Členové speciální komise jsou stále v místě neštěstí a pokračují v šetření příčin a rozsahu této závažné události svědeckými výpověďmi kolegů polského horníka," řekl okolo 14:30 mluvčí OKD.

Muž měl údajně zemřít při manipulaci se sekcemi mechanizované výztuže. Ta slouží k zajišťování porubního prostoru při dobývání a má funkci podpěry nadloží nad pracovním prostorem porubu.

Letos je to první úmrtí v OKD. Loni tam přišli o život dva lidé. Nejprve v lednu polský horník při otřesu v Dole Darkov a pak v červnu rovněž polský horník, kterého zasáhla padající hornina.

dietr ( 18. února 2017 19:51 )

stejně by se časem uchlastal na ubytovně

moiaza ( 18. února 2017 10:55 )

 Právě se dozvěděl, že od 1.3.2017 kupuje šachtu Bakala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání