Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slovenka pomočila a spálila korán: Skrývala se i v Česku, policie ji zatkla

Autor: lm - 
17. února 2017
16:42

Slovenská policie dnes zadržela čtyřiadvacetiletou ženu, která na sociální síti šířila nahrávku, jak roztrhala, pomočila a podpálila výtisk koránu a také vyhrožovala muslimům. Slovenka za to čelí obvinění z extremismu a dalších trestných činů.

„Půjdu po každém jednom muslimovi. (…) Pro mě jsou to paraziti, kteří jsou horší než svrab. Když se neumějí přizpůsobit oni nám, tak tady nemají co hledat,“ říká žena na nahrávce, v jejímž pozadí byla slovenská vlajka.

Z nahrávky není zřejmé, kde byla pořízena, žena ve videu zmiňovala Finsko. Hovořila také o tom, že muslimové ji pořezali a že na ni podali trestní oznámení. Slovenští policisté ženu zadrželi v Ružomberoku na severu země. ČTK o tom informovala mluvčí slovenského policejního prezidia Denisa Baloghová.

Podle Baloghové žena jistou dobu pobývala v České republice. Obviněná ve videu používala také česká slova. „Nezastaví mě ani trestní oznámení, ani muslimové. Já jsem se narodila jako Čechoslovenka. Tímto vzkazuji všem za Československo, svolávám všechny do boje,“ řekla.

Kriminalisté obvinili ženu ze čtyř trestných činů včetně výroby extremistických materiálů a hanobení národa, rasy a přesvědčení. Za to jí v případě prokázání viny před soudem hrozí šestileté vězení.

MILLLIS ( 21. února 2017 13:43 )

Jo? A co dela? Moci na knihu? No to je teda bojovnice, opravdu...

MILLLIS ( 21. února 2017 13:41 )

Odvaha??? Spis nebetycna pitomost hranicici s nesvepravnosti.... Jinak absolutni souhlas... Copak takhle se vyjadruje jiny nazor? Tim, ze pomoci a zapali knizku? Jezis, to je fakt smesny! Divenka by mela byt peclive umistena ne do zalare, ale do pekne vypolstarovany cely s hodinovym dohledem lekaru nebo osetrujiciho personalu a podavani leku.... Fascinuje me, jak si udajne za svym "stoji", natoci video, umisti ho na socialni site, ale pak si pri zatceni zakryva oblicej. Vzdyt ta devenka vubec nevi co cini....

zdenek.zak1 ( 20. února 2017 17:03 )

ty máš v palici fakt vymleto

erikcom ( 17. února 2017 18:08 )

oni ji rádi odsoudi protze ohrozila celou jejich zemi vyvěšením vlajky

žanyn ( 17. února 2017 17:58 )

Ty by ses na rozdíl od ní asi podělal, pane opatrný. Ona dělá alespoň něco. A co ty? Jen sprostý pindy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání