Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sousedé pomáhají: Ve sbírce Jirkované vybrali peníze na postiženého Standu a Tomáška

Sousedé pomáhají: Ve sbírce Jirkované vybrali peníze na postiženého Standu a Tomáška.
Sousedé pomáhají: Ve sbírce Jirkované vybrali peníze na postiženého Standu a Tomáška.  (Autor: e-chomutovsko/archiv rodiny)
Autor: aba - 
19. února 2017
22:21

Obyvatelé městečka Jirkov se od léta do konce roku skládali na postiženého Standu, chlapce kvadruplegika, který potřebuje k pohybu speciální vozík. Vybralo se ale dokonce více, než bylo potřeba, a tak mohli pomáhat i dalším.

Za 150 tisíc byl pořízen vozík, který usnadní život postiženému chlapci a z celkových 221 tisíc zbylo ještě dost na pomoc dvanáctiletému Tomáškovi, který trpí triparézou, tedy postižením tří končetin. Ten se kvůli ochrnutí pohybuje na vozíku, na kratší vzdálenosti může chodit pouze s chodítkem.

Peníze jsou určené na speciální čtyřtýdenní terapii, která je zaměřená na rehabilitaci a Tomášek už ji jednou podstoupil. Podle jeho maminky to na měj mělo pozitivní vliv, ale bohužel si ji nemohli dovolit zaplatit znovu. Čtyřtýdenní program stojí 56 tisíc korun, ale díky dobročinné sbírce už mohli podle serveru e-chomutovsko rodiče zarezervovat Tomáškovi termín.

Většina peněz na sbírku se vybrala během dvoutýdenních adventních trhů, během kterých se nasbíralo 153 tisíc. Zbytek darovali lidé přes transparentní konto nebo do kasičky na infocentru města. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání