Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladá Slovenka pomočila a zapálila korán: Proč to udělala?

15. února 2017
12:45

Mladá Slovenka roztrhala, pomočila a podpálila korán a video zničení svaté knihy umístila na internet. Její čin rozdělil společnost, zatímco někteří ho důrazně odsoudili, další argumentují svobodou slova. Mladá aktérka nyní vysvětlila, proč to udělala.

Šokující video, na kterém mladá Slovenka vyhrožuje muslimům, nazývá je „parazity“ a zneuctí korán, má statisíce zhlédnutí. Žena před slovenskou vlajkou muslimskou svatou knihu nejdříve roztrhá a pak si stáhne kalhoty, natrhané stránky pomočí, polije benzinem a následně je zapálí.

Autorka videa pochází podle informací TV JOJ ze slovenského Ružomberka a dlouhodobě žije v zahraničí, nejspíš ve Finsku. Své nenávistné video obhajuje špatnými zkušenostmi s muslimy a migranty, kteří ji měli v minulosti napadnout. „S muslimskou komunitou mam dost velké zkušenosti, byla jsem s nimi zavřená v jednom areálu více než rok a půl,“ cituje ženu televize. 

Mladá žena svého jednání a videa vůbec nelituje. A to navzdory tomu, že je na ni podáno několik trestních oznámení. Její čin by mohl naplňovat skutkovou podstatu hanobení rasy, národa, přesvědčení a podněcování k rasové, národnostní a obdobné nenávisti.

Slovenská policie ale zatím odmítá sdělit, zda ve věci šířícího se videa začala nějaké trestní stíhání. „Policie informuje o takových případech až po vznesení obvinění,“ vysvětlila televizi mluvčí prezídia Denisa Baloghová.

hejpockej ( 25. února 2017 07:24 )

Nekdo odvazny by mel to same udelat s Bibli, aby se videlo jaky je tu dvoji metr.

hejpockej ( 25. února 2017 07:21 )

 slimaci hanobi nasi viru, zabiji u nich nase krestany, ve Francii zabili kneze, vypalujou krestansky kostely, napadaji krestany na ulici, a to je vse v poradku? V Koranu stoji, smrt kazdemu kdo neni Muslim. Islam podnecuje nenavist vuci krestanum a to Slovensko ani Cesko neresi?

ruda43 ( 22. února 2017 20:46 )

Zdejším vítačskejm sluníčkářům se ježí chlupy i na pr....,co?Ta holka má větší "gule" než chlapi..Fandím ji..

MILLLIS ( 20. února 2017 14:49 )

Blesk se pta proc to udelala? Protoze patri na vypolstarovanou psychiatrii... na dlouho... ne-li nafurt..

MILLLIS ( 20. února 2017 14:46 )

A kdes to vzal, ze muslimove vyzyvaji k vrazdeni bezvercu? To by me dost zajimalo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání