Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Českou školačku (9) unesl Tunisan! Začalo to jako velká láska, říká dědeček Sofinky

Autor: mka - 
16. února 2017
10:53

Sofinku unesl pravděpodobně do Tuniska její vlastní otec Zied Sliti. Jak se rodina vůbec do této situace dostala? Blesku celou historii podrobně popsal dědeček holčičky Milan Mydlarčík (71). Byl to též právě on, kdo se s prosbou o pomoc obrátil na soukromého detektiva Rutkowského.

„Začalo to typickým milostným románkem,“ vzpomíná. „Dcera Šárka byla rozvedená a v Tunisku poznala moc milého a laskavého muže. Po svatbě přijeli v roce 2005 do Čech,“ říká senior s tím, že do narození dcery se jeho zeť stranil rodinného života.

V roce 2008 se manželům narodila dcerka, místo rodinného štěstí ale začalo peklo. „Začala se u něj projevovat vlastnická hlava. Omezoval svou ženu, mohla jet jen tam, kam on určil, mohla se stýkat jen s lidmi, se kterými jí to dovolil. Zakazoval jí i kontakt s námi. Poslušnost si na ní vynucoval fyzickým násilím. Dcera byla často ošetřována v nemocnici. Nakonec od něj se Sofinkou utekla,“ vypráví otřeseně pan Mydlarčík.

To nejhorší ale mělo teprve přijít. Pronásledování, stalking, výhrůžky zabitím. Manželství skončilo trestním oznámením a rozvodem. Zied Sliti se ale nechtěl s rozvodem smířit. „Vyhrožoval dceři, že bude »brečet krev«,“ vzpomíná pan Mydlarčík. Soud svěřil malou Sofinku do péče matky. Otec ji mohl vídat dvakrát měsíčně a o prázdninách na čtrnáct dní. A to byl kámen úrazu.

„V roce 2013 s ní odjel do Tuniska a po čtrnácti dnech zavolal, že už se nevrátí. Dcera to hlásila na policii jako únos. Prý jí bylo řečeno, že se nedá nic dělat, protože jde o stát s jiným právním pořádkem,“ dodává nešťastný dědeček. Skutečně se nedalo nic dělat? Hradeckou policii Blesk v úterý odpoledne oslovil, ale do uzávěrky se k případu vyjádřit nedokázala.

Proti Ziedu Slitim bylo u nás podle jeho tchána vedeno trestní řízení kvůli násilí páchaném na manželce. Kromě toho měl mít i dluhy! „Měl exekuce asi za 1,7 milionu, napáchal dluhy a utekl,“ tvrdí pan Mydlarčík.

Sofinčina máma celou situaci snáší psychicky velmi špatně. Dcerušku neviděla už více než tři roky! Bývalý manžel jí ani nedovolí se Sofií mluvit po telefonu. Hlas dcerky slyšela jen jednou, když náhodou zvedla telefon, Sliti ho ale rychle položil.

Veškeré pátrání po vnučce převzal pan Mydlarčík. „Dcera ani neví, že jsem kontaktoval pana Rutkowského. Je to pro ni nesmírně těžké,“ povzdychl si. Série článků, kterou v roce 2015 Blesk o Krzysztofovi Rutkowském otiskl, vnukla panu Mydlarčíkovi nápad, že by mohl pomoci i Sofii. A vyplatilo se! Detektiv vypátral, kde holčička je, a prarodičům svitla nová naděje, že svou vnučku ještě uvidí.

taktone ( 17. února 2017 19:31 )

Je třeba do rodného listu neuvádět otce a je klid, dítě je matky ta ho rodila

ollina ( 16. února 2017 13:13 )

Je to velmi smutné, naše vláda by měla jednat a ne se vytáčet, že je dcerka v jiné zemi, kde platí jiné právní normy. Ta malá byla unesena a mělo by to být i věcí EU, aby chránila své občany a všemi prostředky by měla bojovat za její navrácení.

kaluze ( 16. února 2017 12:30 )

 vycetla jsem,ze ta malá je na you tube,její otec jí natácí na videa,která pak dává na you tube...Sophie Sliti,tak se její maminka múze aspon podívat.

spania ( 16. února 2017 12:30 )

Nemají si české ženy začínat s takovými muži a ještě si s nimi dělat děti.Většinou to vždycky špatně dopadne,těch případů je přece hodně,ale ony se nepoučí.Je to naprosto jiná kultura,jiný styl života,ženy pro ně nic neznamenají,určují,omezují,vyhrožují...Nechtěla bych takového chlapa ani za nic.

kaluze ( 16. února 2017 12:09 )

 tak tenhle se dalo cekat,oni jsou vzdycky ze zacátku milí a slibujou hory doly a po svatbe se projeví jejich pravá povaha a jejich mentalita,vzdycky je jejich myslenka utéct s detma do svojí zeme .Takovych prípadú uz jsem cetla mnoho,bohuzel si zensky nedají ríst,pritom se o tom porád píse,ze se takové veci dejou,pro tyhle chlapi je to uplne normální ponizovat zenu a vsechno jí zakazovat a nakonec utéct i s detma.bohuzel.Zensky otevrete uz oci a nic si s tokovyma chlapama nezacínejte,oni jsou uplne jiny mají jen jednu myslenku otrocit zensky a nic jim nedovolit,jsou to herci,ktery se vzdy ukázou po svatbe.A deti jim po rozchodu nepújcovat ani na minutu,i kdyby to soud narídil,tak radeji nahlásit ,ze by to díte mohl unést .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání