Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud potrestal ženu za vraždu novorozence: Dostala 15 let vězení

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek  (Autor: iStock)
Autor: ČTK - 
14. února 2017
15:23

Hradecký krajský soud dnes poslal na 15 let do vězení třicetiletou ženu z Chrudimska obžalovanou z vraždy novorozeněte. Podle spisu loni v únoru dítěti neposkytla dostatečnou poporodní péči a ukryla ho v papírové krabici na terase domu. Dnešní rozsudek není pravomocný, obžalovaná se proti verdiktu odvolala.

„Máme za to, že dělala vše proto, aby se to dítě nenarodilo, nechodila k lékaři či požívala alkoholické nápoje,“ řekl dnes při zdůvodnění rozsudku předseda senátu hradeckého soudu Luboš Sovák. Obžalovaná dnes řekla, že kdyby dítě vykazovalo známky života, postarala by se o něj. „Opravdu je mi líto, co se stalo, ale svému dítěti jsem neublížila,“ řekla žena.

Podle spisu obžalovaná novorozence ponechala po porodu venku na trávě při teplotě dva stupně Celsia nad bodem mrazu, později ho zabalila do blůzy a tělo ukryla do papírové krabice na terase domu. „Je nesporné, že obžalovaná neplánovaně otěhotněla, těhotenství po celou dobu tajila a maskovala ho a její postup směřoval k úmyslné smrti dítěte,“ řekla státní zástupkyně Lucie Žabková. Znalci navíc z těla novorozeněte zjistili, že žena před porodem vypila velké množství alkoholu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání