Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kočičku svázali a hodili k popelnicím: Johanka téměř přišla o nohy!

Autor: Jana Ulrichová - 
15. února 2017
23:29

Co to jen po světě pobíhá za lidi? Malou kočičku totiž vyhodil nějaký grázl v Děčíně k popelnicím. A aby nebohé zvířátko nemohlo utéct a vrátit se, svázal mu nohy plastovou páskou. Když se dostalo do útulku, mělo už v packách téměř zastavený krevní oběh. Naštěstí se ji podařilo zachránit.

Zhruba čtyřletá kočička, která v útulku dostala jméno Johanka, byla velmi vystresovaná. Lidé ji našli u popelnic, ležela tam se svázanýma předníma nohama. Ze sevření se snažila vymanit sama, ale marně. Čím víc bojovala, tím víc se jí páska zařezávala do kůže, až se poranila.

Zvířecí záchranáři ji chtěli vysvobodit okamžitě na místě, páska byla ale příliš pevně utažená. „Museli jsme ji převézt k nám. Teprve tady jsme pak kleštěmi pásku přestřihli,“ uvedla vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Dodala, že Johanka vše naštěstí přestála bez větší újmy.

V útulku se zklidnila, podstoupila kastraci a teď už se chystá do nového domova, kde bude mít i kočičího kamaráda. Pro pracovníky útulku tím ale případ nekončí. Dál pátrají po tom, kdo se Johanky tak otřesným způsobem zbavil. O pomoc požádali i čtenáře Blesku. „Prosíme všechny, kdo o případu něco vědí, aby se nám ozvali,“ řekla vedoucí s tím, že tyrana chtějí pohnat k odpovědnosti.

 

mazd ( 15. května 2017 15:06 )

Zas...zdegenerovaný debil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání