Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pejsek z Opavska žil s řetězem zarostlým v krku: Původní majitelku už údajně čeká vězení

Autor: dce - 
13. února 2017
15:16

Smutný život si u boudy na řetězu prožil malý psí kříženec z Opavska. Když ho jeho zachránci z Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat osvobodili, vhrkly jim slzy do očí. Pes měl řetěz zarostlý hluboko do masa na krku. Veterinář, kterému ho přivezli na ošetření, se divil, že zvíře tak dlouho přežilo. Nyní hledá pejsek nový domov. A původní majitelku údajně čeká vězení...

Týrání zvířat je bohužel něco, s čím se ochránci potýkají každý den. Následky jsou často děsivé. Nejinak je tomu i v případu křížence Mišutky z malé obce na Opavsku. U domu v zaneřáděném koutě stála bouda, ke které byl rezavý kříženec přivázaný řetězem. Dobrovolníkům z Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat se ho podařilo zachránit a odvézt z jeho osobního pekla. Boudu pak prý rodina rychle spálila...

Pejsek skončil v péči veterinářů, řetěz, na kterém pravděpodobně strávil celý život, měl totiž zařezaný hluboko do masa kolem krku, jen pár milimetrů od páteře. „Veterinář nechtěl věřit, že s takovým zraněním zůstal naživu. Při každém pohybu musel neskutečně trpět,“ napsali ochránci zvířat.

Veterinář psovi pojmenovanému Mišutka řetěz odstranil, ránu vyčistil a ošetřil. Pejsek, který si prošel peklem plným bolesti, i zde vrtěl ocáskem. Nyní se zotavuje v dočasné péči paní Moniky z Krnově, kde také čeká na nové páníčky. Je mazlivý a ani přes prožité strasti nezanevřel na lidi.

„Naštěstí i na tuhle ženskou si osud došlápl a chystá se do vězení. V exekucích přišla o barák,“ napsali ochránci na svůj Facebook. Desítky lidí jim za záchranu týraného psíka děkují.

naidka ( 13. února 2017 19:59 )

Nějaký soud měl kvůli krádežím, o koních nic, jak jinak, bylo to pako.

naidka ( 13. února 2017 19:55 )

Kauzu dávají na pokračování ve zprávách na Primě, vždycky to hned přepnu, nemůžu se na to dívat.

zednik ( 13. února 2017 19:43 )

Tak naštěstí na tuhle mrchu došlo. Chudák psík. Ale kdy dojde na toho Vondrušku co "chová" to stádo koní?

vosavopruz ( 13. února 2017 18:47 )

by mě zajímalo jak dopad ten ksicht co utýral koně

nezadat1 ( 13. února 2017 17:48 )

Vy jste dobrej,proč rovnou svini,ta mu nic neudělala.Já osobně bych zkopal původní majitelku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání