Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ozval se výstřel, zakňučení a pak už jen ticho: Rodinný pes z Ústecka zmizel beze stopy

Ozval se výstřel, zakňučení a pak už jen ticho: Rodinný pes z Ústecka zmizel beze stopy.
Ozval se výstřel, zakňučení a pak už jen ticho: Rodinný pes z Ústecka zmizel beze stopy.  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
10. února 2017
12:04

Tři týdny pátrá rodina z Ústecka po svém psím miláčkovi. Max zmizel při procházce na louce. Z místa, kam se zaběhl, se ozvaly výstřely, kňučení a pak už jen ticho. Rodina stále doufá, že psa najde.

S osmiměsíčním štěnětem německého ovčáka a druhým rodinným psem šel manžel Šárky Doskočilové 24. ledna na procházku na nedaleké pastviny. „Psi běželi přímo před ním, ale ve chvíli, kdy zaběhli za horizont, ozval se první výstřel a následně zakňučení. V tu chvíli na oba psy zavolal, ale vrátil se pouze jeden z nich. Pak se ozvaly další dva výstřely, a bylo ticho,“ popsala Deníku paní Doskočilová.

Její manžel pastviny prohledal, ale nenašel ani psa, ani jeho tělo, ani stopy po krvi. Proto i nadále doufají, že se pes pouze lekl a zaběhl.

„Myslivec nám slíbil, že projdou fotopasti, ale když jsem ho kontaktovala znovu, napsal, že je mu to líto, ale že nemá žádné zprávy. Pod Vrabincem prý sice byly nějaké stopy, ale mohlo to být cokoliv,“ vysvětluje Šárka.

Podle ní je pes hravý a nevylučuje, že se mohl připojit k cizím lidem. Je tedy pravděpodobné, že ho někdo mohl rychle „osvojit“. Rodina tak na vlastní pěst pátrá i po okolních vesnicích, zda psa nemá někdo na zahradě. Stejně tak jako u nalezené peněženky, ale i u psa platí, že případný nálezce musí věc ohlásit a ne si zvíře jednoduše nechat…

Rodina pochybuje, že byl pes postřelen, uznává ale, že pokud honil zvěř, měli na to myslivci právo. Je také možné, že ho srazilo auto. Vylekaný navíc mohl uběhnout i několik kilometrů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání