Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klikatou silnicí se řítil 250 km/h vstříc smrti: Jirka miloval rychlou jízdu

Autor: dce - 
10. února 2017
11:51

Rychlá jízda a nezvládnuté silné auto. Tyto faktory patrně zapříčinily zbytečné vyhasnutí lidského života. Teprve třiadvacetiletý Jirka zemřel po nehodě ve svém milovaném BMW. Vůz vyjel ze silnice mezi Orlovou a Havířovem, přerazil betonový sloup, několik stromů, až se o jeden statnější kmen zastavil. Z auta moc nezbylo, tachometr se zasekl na 250 km/h.

Tragédie se odehrála na silnici mezi Orlovou a Havířovem patrně v noci ze středy na čtvrtek. V sedm ráno totiž policisté přijali oznámení o bouraném vozidle vedle silnice. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se nehoda stala v úseku, kde sami často hlídkují. Nebezpečná zatáčka zde stála život už několik lidí, rychlost zde byla záměrně snížena na 50 km/h.

To ale zcela očividně nerespektoval řidič bílého BMW 135i – v cestě autu stál betonový sloup, který přerazilo a řítilo se mimo silnici dál. Podle serveru Deník.cz auto zlomilo několik stromků a zastavilo se až o kmen vzrostlého stromu. Silný náraz z vozu vymrštil motor, který skončil o několik metrů dál. Venku skončily i budíky z palubní desky. Tachometr se zasekl na 250 km/h, v červeném poli byla i ručička otáčkoměru.

Ve vraku našli policisté tělo řidiče. Rychlá jízda, kterou tak miloval, stála Jirku Š. (†23) život. Po odklizení vraku se na místě nehody začaly objevovat svíčky a květiny, které uctívají památku mrtvého mladíka.

Místní nad celou věcí kroutí nevěřícně hlavou. Jirka nebyl první, kdo tu boural – loni v létě zde jiný mladý řidič skončil též mimo silnici, kde přerazil betonový sloup. Tentokrát ale zemřel jeho spolujezdec. Mladík, který měl v té době průkaz sotva dva týdny, jel ve stejném místě rovněž vysokou rychlostí.

„Ta zatáčka se dá projet i hodně rychle, ale to za dobrých podmínek, když je suchá cesta. Ani největší závodník by si netroufl do zatáčky vjet ve 250. Natož tak na promrzlé silnici. To prostě nejde. Na cestě není žádná stopa po smyku, prostě nic. Za tím musí být něco jiného. Jinak to nevidím,“ řekl Deníku jeden z mužů, kteří se na místo přišli podívat.

plebejec ( 15. února 2017 18:27 )

Jo,..takhle dopadne když má někdo pod kapotou "200" koní, 250 na tachometru, v nádrži 20 litru benzínu, v peněžence taky několik "litru" na mozku vodu a v hlavě nasráno. A kdo jezdí "bavorákem"?,...zazobaní snobové, "podnikatelé", zloději, politici a tzv "celévřiti". BMW ,...znak neohrožené nadřazenosti a arogance!

MatteoCZ ( 13. února 2017 11:53 )

Akorát škoda, že tady Blesk neuvádí pravdu a jenom tupě kopíruje co píšou jinde, nejednalo se o nešťastnou nehodu ale byla to sebevražda...

cauxichti ( 11. února 2017 15:57 )

https://cs.wikipedia.org/wiki/Darwinova_cena

MILLLIS ( 11. února 2017 14:16 )

anyyt ( 11. února 2017 14:15 )

Vidíte, boží mlýny nyní zamlely dost spravedlivě. To jste měl obrovské štěstí, že ten blbeček Vám nezabil drahocenné dítě. A všichni ostatní měli to štěstí, že si ho spravedlivé peklo vzalo, a že už nemůže nikomu dalšímu ublížit nebo ohrozit. Přeju Vám štastný dlouhý život a vaší rodině taktéž. Každému, jak si zaslouží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání