Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šéf souboru zneužíval nezletilé dívky, rodiče se ale za tanečníka postavili!

Autor: Vlaďka Hradská - 
9. února 2017
18:57

Jeden výslech za druhým probíhá v těchto dnech v souvislosti se zneužíváním nezletilých dívek, kterého se měl dopustit šéf tanečního spolku Z. M. (32). Zatímco policie hledá důkazy, rodiče dětí za mužem stojí.

Informace policie, že podezřívá šéfa tanečního spolku ve Strakonicích z pohlavního zneužívání nezletilých děvčat, šokovala veřejnost. Zaskočila nejen rodiče, jejichž potomci tančí v souboru, ale i kolegy, kteří Z. M. znají z pořádání různých tanečních přehlídek a soutěží.

Zatímco mnozí jeho jednání odsoudili, objevily se i hlasy na jeho obhajobu. Někteří lidé kauzu vnímají jako nafouklou bublinu a za šéfa spolku se postavili. Patří mezi ně například rodiče nejmenších dětí z kroužku country tanců.

„Naprosto za ním stojíme. Naše stanovisko vyplývá z osobních zkušeností, víme, jak to na soutěžích a dalších akcích chodilo. Děti na ty akce doprovázíme, rozhodně je nehodláme stahovat z kroužku. Není žádný důvod,“ shodli se účastníci schůzky. Podporu Z. M. vyjádřili i kolegové z asociace tanečních klubů.

V roce 2008 byl už tanečník Z. M. za pohlavní zneužívání nezletilé dívky odsouzen. Dostal tenkrát podmínku, v současné době má ale už čistý trestní rejstřík. Pokud ho uzná soud vinným, hrozí mu až osmileté vězení.

Policie ho viní z pohlavního zneužívání nezletilých děvčat ze souboru, tři z nich měl i fotit nahé. V těchto dnech vyslýchají kriminalisté desítky svědků, zejména bývalých i současných členů spolku. Děti k výslechu doprovázejí rodiče.

Policisty zajímají všechny informace v souvislosti s touto kauzou. „Není vyloučeno, že vyplynou na povrch nějaké další skutečnosti. Může to být teprve špička ledovce,“ řekl policista, který nechtěl být jmenován.

Katharina22 ( 10. února 2017 11:16 )

Pokud k tomuto mohu něco dodat...Z části máte pravdu s tím, co jste napsala, ale já sama jsem ze Strakonic a tohoto muže znám osobně. Musím podotknout, že slečny z tanečního souboru Osm a půl opice nechodí zmalované ani muže nijak sexuálně nevyzývají.Tento muž je bohužel tímto způsobem narušený a v DDM ve Strakonicích se to o něm již nějakou dobu ví.

1pravda1 ( 9. února 2017 22:43 )

Tak to bylo i z Kulínského, zneužíval holčičky, ale matinky byly z něho paf a svým vlastním dětem nevěřily, a přitom to bylo dokázáno. Někteří rodič jsou fakt na hlavu.

psi_mama ( 9. února 2017 20:27 )

Včera jsem nechala zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji P. S. Napište na tip@blesk.cz a zruší i debily zdenekk, informatik, ignotus, atd atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání