Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Brutální vražda v Přerově: Muže (†59) zabil teprve 18letý mladík?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK ljš - 
8. února 2017
14:17

V Přerově byl zavražděn devětapadesátiletý muž. Jeho tělo nalezli kriminalisté v pondělí dopoledne v jeho bytě, muž podle policistů pravděpodobně zemřel v noci na pondělí. Podezřelého osmnáctiletého mladíka dopadli policisté o den později ve stejném městě.

„Byl již obviněn z vraždy, hrozí mu až 18 let vězení,“ řekl ve středu novinářům náměstek krajského policejního ředitele Radovan Vojta. Zavražděného muže našli obyvatelé domu, ve kterém bydlel. Způsob, jakým byl zavražděn, zatím nechtěli policisté komentovat. „Útok byl velmi intenzivní a způsobil mu mnohačetná zranění,“ uvedl Vojta.

Při pátrání po vrahovi komplikovala kriminalistům práci rozporuplná svědectví lidí, kteří byli na místě. Podezření nakonec padlo na osmnáctiletého mladíka, který do bytu oběti docházel. V té době byl již na útěku. „Se souhlasem státního zástupce byl na něj vydán příkaz k zadržení. Muže se podařilo v úterý zadržet v Přerově v jednom z bytů u příbuzného. V současné době je již obviněn a byl podán podnět na jeho vzetí do vazby,“ doplnil náměstek.

 

Mladík, který má trestní minulost v podobě majetkové i násilné trestné činnosti, podle Vojty zpočátku s policií spolupracoval. Po sdělení obvinění už využil svého práva nevypovídat. Motivem činu byl zřejmě osobní spor v kombinaci s alkoholem.

Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd a kriminalistům se podařilo všechny objasnit. Předloni to bylo deset vražd, jedna objasnit zbývá. Jde o případ z dubna 2015, čtyřiasedmdesátiletý muž byl nalezen zavražděný v bytě ve Werichově ulici v olomoucké části Nové Sady. Celostátně hledaný muž se sice policistům sám přihlásil, vzápětí však byl propuštěn. Obvinění v případu dosud nepadlo.

naidka ( 8. února 2017 16:40 )

Jó, v Přerově, tam je mladíků, hlavně kolem nádraží. A když šlo o rozporuplná svědectví lidí, kteří byli na místě činu, je jasné, co to bylo za "mladíka".

santikxauz ( 8. února 2017 14:58 )

Havlova generace nic dobrého nepřinesla a nikdy nic nepřinese.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání