Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejznámější ústecký bezdomovec Indián záhadně zemřel: Hrával hokej s Růžičkou

Autor: ljš - 
8. února 2017
12:46

Život plný vzestupů a pádů je u konce. Ústecký bezdomovec Jaroslav Dvořák, pro své vzezření přezdívaný Indián, bohužel zemřel v nemocnici poté, co ho v polovině prosince našli pomláceného na ulici. 

Indián se v ulicích Ústí nad Labem nedal přehlédnout. S oblibou kráčel středem a hlasitě, a často nevybíravě, halekal. Lidé ho ale přesto, nebo právě proto, měli rádi.

„I když byl pro někoho hulvát, špindír a pobuda, tak jedno se mu upřít nedá. Upřímně a od srdce se smál a tak si ho můžeme pamatovat navždy...,“ zavzpomínal na něj na Facebooku Slávek Jeníček. „Spousta lidí ho znala jako Indiána, nicméně hrozně rád si sám říkával Ježíšek,“ dodal ještě pro Blesk.

Nehoda, nebo útok?

Před Vánoci ale Dvořák z ulic zmizel. Ústeckému deníku se podařilo zjistit, že leží v nemocnici s těžkým poraněním hlavy. „Popisovaného muže jsme našli ležet na ulici 16. prosince ve dvě hodiny po půlnoci ve vážném stavu. Byl v bezvědomí, převezli jsme ho do ústecké nemocnice,“ řekl k tomu mluvčí záchranky Prokop Voleník.

Boj o život ale bohužel Indián prohrál a v nemocnici zemřel. Policie šetří, zda se nestal terčem napadení. „Nyní byla stanovena soudní pitva, která určí, jestli si zranění způsobil sám, nebo zda došlo k zavinění cizí osoby,“ řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Z vrcholu na ulici

Dvořák žil na ulici posledních deset let. Jeho pádu na dno přitom předcházela úspěšná kariéra hokejisty. V mládežnických kategoriích se v reprezentaci potkával i s Vladimírem Růžičkou, za ústecký Slovan pak hrál v jedné lajně s Petrem Rosolem.

Později si podle Deníku vydělával pěkné peníze jako stavební dozor, pak ale přišel zlom, když se pustil do tzv. pyramidové hry, a skončil na ulici. Tam se příležitostně živil jako léčitel. Lidé, kteří ho znali, říkali, že se pokoušel vrátit k řádnému životu, už se mu to ale bohužel nepodařilo.

Scarabel ( 8. února 2017 16:44 )

 bagdadi Seš ma-gor.Cos dokázal TY?

Scarabel ( 8. února 2017 16:38 )

 Hňup

pavucinka ( 8. února 2017 15:46 )

Těm co tady žehrají na stávající stav a režim. Jsme to my všichni a je to výsledek pasivity, lhostejnosti,pohodlnosti,které bylo, a je dále využíváno.

mckartny ( 8. února 2017 15:40 )

 Zase další průser ten už je jak ten Karl bůh hwrgott ...nejdřív to Nagano pak ty prachy a teď mord houmlesa kolohnate Litvínovsky hlavo slavisticka ty pujdes chlape brucet

Genny ( 8. února 2017 14:28 )

vem si ještě klaunskej nos!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání