Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zabarikádovaní manželé hrozili exekutorovi granátem. Zatkla je zásahovka

Zásahová jednotka (Ilustrační foto)
Zásahová jednotka (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: bru/ČTK - 
7. února 2017
12:01

Odpálením granátu vyhrožoval dnes dopoledne exekutorovi dvaašedesátiletý muž z Ostravy. Už před příchodem exekutora se společně s manželkou zabarikádoval v bytě v panelovém domě v ostravské části Výškovice. Odmítal se vzdát, zadržet ho musela zásahová jednotka. Žádnou výbušninu u něj nenašla. Zásah se obešel bez zranění. Potvrdila to mluvčí moravskoslezské policie Lenka Sikorová.

Exekutora k výkonu soudního rozhodnutí doprovázeli policisté. Muž je ale vůbec nevpustil do bytu a okamžitě začal vyhrožovat odpálením granátu. Policisté proto povolali posily. Na místo dorazila zásahová jednotka i vyjednavač. Tomu se ale nepodařilo muže přesvědčit, aby se vzdal a dveře bytu otevřel.

S ohledem na to, že existovalo riziko zranění dalších osob, muže zadržela zásahová jednotka. I s manželkou byl převezen na policejní služebnu. Žádný výbušný systém jsme u něj nenašli,“ řekla mluvčí.

Prezidentka exekutorské komory Pavla Fučíková už dříve řekla, že ve společnosti sílí „protiexekutorské nálady“ a exekutoři se často obávají o svou bezpečnost. Uvedla to v souvislosti s jiným případem z Ostravy. Loni v červenci šedesátiletý muž postřelil nelegálně drženou útočnou puškou exekutora, úřednici, která ho doprovázela, a zasahujícího policistu. Policisté střelbu opětovali a útočníka zastřelili.

jirka.jb ( 9. února 2017 14:35 )

Je pravda že jedna hromada lidí si ty exekutory zaslouží protože se nadměrně zadlužují nad svoje možnosti.Ale na druhou stranu je druhá hromada lidí kterou do těch dluhů dostal někdo jiný.Třeba zaměstnavatel který nedá výplatu včas nebo vůbec a už se vtom člověk veze.A nikoho nezajímá že je to vina zaměstnavatele.Nebo člověk v dobré víře chce pomoci kamarádoj nebo kamarádce,dělá ručitele a už je taky zle když vás někdo podtrhne a neplatí a ještě lže že platí a najednou kouká že má exekuci.Ti lidi si takové zacházení od exekutorů nezaslouží. PROTO JSOU EXEKUTOŘI V NEVOLI.Měli by se nad sebou zamyslet a trochu se polidštit a ne být hyjeny za každou cenu.

agfor ( 7. února 2017 19:23 )

Proč jenom hrozili ? Měli ho po tom zmetkovi hodit. Bylo by o jednoho zlodějskýho parazita míň.

finito70 ( 7. února 2017 16:32 )

Ano presne tyhleti vystudovany lichvari a verejny zlodeji co dokazou okrast i krysu a to legalne dle nasich zakonu ty by mely ochutnat exekutory na vlastni kuzi a co to je mit obavy o svou existenci -smejdi zasrany

sensadrak ( 7. února 2017 16:32 )

Dělat dluhy to jo, ale nést nasledky, to se už nikomu nechce.

finito70 ( 7. února 2017 16:27 )

Ha ha pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání