Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Týrané děti z Chomutova neuměly mluvit a jedly jen rukama: Rodičům hrozí 8 let vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
3. února 2017
10:56

Místo šťastného dětství opravdové peklo! Dvě malé děti z Chomutova podle obžaloby týrali a zanedbávali jejich rodiče tak, že doslova zvlčily. Případem se nyní zabývá ústecký okresní soud. Dvojici hrozí až osm let vězení.

Žalobce viní muže a ženu z Chomutova z toho, že děti více než tři roky týrali a zanedbávali. Chlapec a dívka museli žebrat o jídlo, byli často bití, sledovali, jak si rodiče aplikují drogy, hádají se a napadají. „Způsobili tak, že jsou závažně vývojově retardované po všech stránkách, kdy se jedná o závažnou dlouhotrvající poruchu zdraví a zdravé prosperity dítěte,“ popisuje obžaloba. Děti skončily v roce 2011 v Klokánku. Podle jeho zaměstnanců téměř nemluvily, znaly téměř jen sprostá slova, neznaly ani příbor. Nyní jsou obě v péči pěstounů.

Z dokumentů, které v pátek zazněly před soudem, vyplývá, že dívka měla velký strach především z otce. V době pobytu v Klokánku navštěvovala mateřskou školu. Tam se svěřila, že ji otec bil. „Maminku mám ráda, tátu ne, protože mě mlátil. Nožem, rukou a vařečkou,“ zaznělo ve svědectví dívky. Řekla také, že otec zabil jejich domácího mazlíčka.

Otec dětí je v současnosti ve vězení za týrání své družky, matky dětí. Podle pravomocného rozsudku ženu v letech 2004 až 2011 soustavně brutálně bil pěstmi, páskem, típal o ni cigarety nebo ji nechával přes noc zavřenou na balkoně. Ve vězení má strávit tři a půl roku.

Podle právní kvalifikace případu hrozí oběma obžalovaným až osmileté vězení. Soud už vyslechl všechny svědky a provedl listinné důkazy. Kvůli technickým potížím nemohl ale v pátek přehrát výpověď poškozené dívky. Jednání odročil na 14. března, kdy by měl padnout i rozsudek.

rumovapalice ( 3. února 2017 16:55 )

proč ty rodiče nerozřežou na náhradní díly? v nemocnicích by přivítali každou kosť, i kůže prý berou

ingmarie ( 3. února 2017 15:01 )

Otec byl určitě volič Zemana , těm sadismus a násilí imponuje.

vosavopruz ( 3. února 2017 14:38 )

nepomlouvej svého dědu,o mrtvých jen dobře

vosavopruz ( 3. února 2017 14:34 )

píšeš sem jak nějakej vyšinutej komouš

bibijana ( 3. února 2017 14:00 )

 U nás jsou tresty velmi nízké, řekla bych, že jsou spíše symbolické. Na Prima ZOOM dávají americký dokument - Za katrem. Tam dávají za banální provinění takové pálky a ještě odsouzení mají ve výkonu trestu tvrdé podmínky. Zajímalo by mě, jaký trest by čekal tyhle "milující rodiče" za toto zrůdné týrání v třeba ve zmiňované Americe. V Česku je zločincům blaze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání