Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na D8 se srazilo osm aut a kamion: Dálnice do Německa je uzavřená

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
2. února 2017
09:30

Hromadná nehoda osmi osobních aut a kamionu uzavřela dálnici D8 na Ústecku. Lehká zranění ošetřili záchranáři. Policie odklání dopravu na 87. kilometru na exitu Petrovice. Další hromadné nehody řeší policisté na Chomutovsku, přibývá i dalších nehod. Silnice jsou kluzké, namrzlé jsou i chodníky ve městech na severu Čech.

Nehoda na D8 se stala asi pět kilometrů od hranic s Německem. Podle Marvana boural kamion a osm nákladních aut. „Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě lehká zranění. Dálnice ve směru na Německo byla uzavřena. Hasiči poskytli patnácti lidem provizorní útočiště v zásahových vozech,“ řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Dálnice zůstává podle informačního systému Ředitelství silnic a dálnic uzavřená, policie podle svého webu odhaduje záchranné práce a vyšetřování do 14:00.

Devět aut se srazilo na silnici I/13 před Kláštercem nad Ohří. Nehodu osmi vozidel řeší policie u obce Březno na Chomutovsku. „Obě nehody jsou bez zranění. Silnice byly vymrzlé a do toho začalo pršet, tvoří se tak ledovka, proto nabádáme k velké opatrnosti,“ řekla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Nehoda je také u Kadaně, kde se střetla dvě osobní auta s kamionem. Ledovka je na Lounsku, kde bourala dvě nákladní auta u Lubence na hlavním tahu do Karlových Varů.

Ledovka je i na Teplicku nebo Děčínsku. V Jezerské ulici v Děčíně se srazila tři auta, havárie se obešla bez zranění. Pozor musí dát chodci, pracovníci technických služeb totiž nestíhají čistit ve městech chodníky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání