Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Silničář čekal na záchranu celou noc: Málem vykrvácel, řidiči mu nepomohli

Autor: dce - 
1. února 2017
13:20

Ignorace ze strany kolemjedoucích řidičů stála silničáře z Kolínska málem život. Se sypačem havaroval už po jedné hodině v noci, záchrana přišla až kolem sedmé ráno. Kolemjedoucí řidiči vůz, který zcela očividně boural, jen objížděli. Řidič, který nebyl schopen si sám zavolat pomoc, málem po zranění vykrvácel.

Řidič se sypačem havaroval po jedné hodině ve středu v noci u Hradešína na Kolínsku. "Řidič posypového vozu sjel ze silnice do příkopu a narazil do stromu. Způsobil si těžká zranění,“ uvedla podle serveru iDnes.cz mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová.

Za dobu, co sypač stál v příkopu, kolem jelo hned několik aut, nikdo z řidičů ale havarovanému vozu nevěnoval pozornost. Řidič byl navíc zaklíněn tak nešťastně, že nedosáhl na telefon a nemohl si zavolat pomoc.

„Bohužel smutné na této nehodě je bezohlednost okolo jedoucích řidičů, kdy ani jeden z nich nezastavil. Našel ho až dispečer podle signálu GPS, kdy se mu řidič nehlásil na vysílačce,“ prohlásil mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Záchrana dorazila až po sedmé ráno, řidič byl značně prochladlý a kvůli svému zranění horní končetiny málem vykrvácel. Musel být do nemocnice transportován vrtulníkem.

bobou ( 1. února 2017 14:12 )

Řidiče v žádném případě neomlouvám, ale nabouraných aut kolem silnic je nyní spousta a nikoho z nich asi vůbec nenapadlo, že by v tomto sypači mohl být někdo zraněný. Ale dispečer by měl být v každém případě zodpovědný a také případně souzen za zanedbání pracovních povinností. Protože jestli se několik hodin nestaral kde má sypač, tak to je trestuhodné.

barunka172 ( 1. února 2017 13:50 )

Možná bych se zeptala, co dělal celou noc dispečer, když si nevšiml, že auto několik hodin nejede. Na GPS snad vidí, že auto stojí ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání