Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dívky zaměnili v porodnici: Pravdu se dozvěděly až po 34 letech!

Autor: lm - 
26. února 2017
15:02

Dvě ženy se stejným příjmením porodily své dcery v jedné ruské nemocnici. Celý život se pak potýkaly s posměšky, že se jim jejich děti nepodobají. DNA test pak odhalil krutou pravdu - jejich děti před 34 lety vyměnily!

Dvě mladé Rusky v porodnici zaměnily a 34 let žily ve špatných rodinách. Julia a Dagurma se narodily 21. ledna 1983 v sibiřském městě Kurumkan. Jejich matky Alisa a Ljubov porodily ve stejný den a ještě ke všemu obě nesou stejné příjmení Cyrenova. To patrně personál zmátlo a miminka omylem zaměnili.

Dívky vyrůstaly zhruba 400 kilometrů od sebe. Jejich matky se po porodu potýkaly s krutými posměšky a drby, protože jim dcery nebyly podobné. Matky si to ale omlouvaly podobou s jinými příbuznými a vůbec si nepřipouštěly, že by došlo k nějaké chybě.

V roce 2003 Alisa vzala svou tehdy 20letou dceru do rodného města. "Přišla ke mně žena a řekla mi, že vypadám úplně jako dcera Ljubov a Daši z vesnice Bulak. Byla jsem v šoku. Když jsem přijela domů, máma mě uklidnila. Řekla, že byla jediná, která to ráno porodila. Pak už jsme se o tom nebavily," popsala Julia.

Když Alisa v roce 2013 vážně onemocněla, rozhodla se, že chce vědět pravdu. "Kontaktovala Dagurmu, ale ta tehdy odmítla podstoupit DNA test," uvedla Julia. Když se Alise ještě více přitížilo, nechala si udělat test se svou dcerou. A pravda vyšla najevo - Julia nebyla její biologická dcera. DNA test si poté nechaly udělat i Ljubov a Dugarma a výsledek byl stejný.

"Je to pro mě velmi těžké, opravdu moc. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Je mi líto mé dcery, je mi líto Julie," přiznala Ljubov. "Považuji obě dívky za mé dcery," dodala. Rodiny se teď snaží přijít na způsob, jak se s tím vypořádat a být si nablízku.

matno ( 26. února 2017 15:30 )

No, že by si ty biologické byly podobnější?

andorea ( 26. února 2017 15:15 )

Asi bych to ani nechtěla vědět. K čemu takové poznání po 34 letech je?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání