Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidská zrůda zmlátila psa lopatou: Přežil, dostal jméno a už žere!

Autor: Kateřina Moravcová - 
31. ledna 2017
06:11

Bojar. Jak jinak pojmenovat skutečného bojovníka? A právě tohle jméno dokonale sedí psímu hrdinovi, který se o víkendu vydrápal ze svého sněhového hrobu u Šindelové na Sokolovsku.

Lidská zrůda psa zahrabala polomrtvého do sněhu, ale pejskovi se podařilo něco neuvěřitelného. I když měl po brutálním útoku silný otřes mozku, dostal se z pytle ven a nakonec se ze sněhu vyhrabal na vzduch.

Nyní je v záchranné stanici, kde se mu daří mnohem lépe. Tady mu také dali jméno. „Ještě v sobotu hodně zvracel, nyní už krásně žere. Byli jsme s ním na procházce a určitě se cítí lépe,“ říká psí záchranář Petr Prokeš.

Ten také včera strávil několik hodin na policii, kde byl podávat trestní oznámení na neznámého mučitele pro týrání. Na sociálních sítích kolují fotky Bojara a do pátrání po majiteli se zapojila i kriminálka. Vše je zatím bezvýsledné.

„Zatím se nám nikdo neozval,“ dodává Prokeš. Nikdo ale snahu najít tyrana nevzdává. „Po pachateli kriminalisté usilovně pátrají a případem se intenzivně zabývají. Stále žádáme veřejnost o spolupráci. Informace o psovi nebo jeho majiteli prosíme, aby občané volali na linku 158,“ žádá policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

0707 ( 31. ledna 2017 16:56 )

S přáteli také bojujeme, píšeme všude možně! Nechápu to, že zvířata jenom vraždíme a zneužíváme a málokdo z nás opravu pomůže! Zvířata narozdíl od nás nejsou zrůdy! Jak někdo může zneužít bezbrannosti,věrnosti a oddanosti psa???

bibijana ( 31. ledna 2017 13:58 )

Pokud se majitel najde, vyvázne bez trestu. Kdo mu dosvědčí, že tuhle zrůdnost udělal.Pes mu ještě bude vrácen. Doufám ale, že zachránci mu vystaví tučný účet za pomoc a péči o psa, takže tento pro něj nebude již atraktivní a z útulků si vezme jiného. Musíme se smířit i s beztrestností za týrání zvířat. Zákonodárci tohle neřeší a v návaznosti na absenci přísných trestů, nebo aspoň tučných pokut, to neřeší ani justice,nebo úředníci na úřadech.Nač si taky pálit ruce pro" blbé" čokly,že? Všichni jenom diskutují a rozčilují se.Má ale někdo z vás taky odvahu protestovat tak jako já? Máte možnost napsat poslancům a dožadovat se přísných postihů za týrání zvířat. Kontakt: Parlament ČR email: posta@psp.cz.

naidka ( 31. ledna 2017 10:57 )

Bojar se zázračně uzdravil je to velký bojovník a je téměř jisté, že si ho z útulku někdo hodný vezme. Zajímavé, že ještě nenašli pachatele, lidé si na vesnici vidí až do kuchyně, sousedi museli vědět, že je pes týraný a nic neudělali, natož aby tu zrůdu nahlásili, asi se ho bojí, co to je za svini.

Hunt ( 31. ledna 2017 09:11 )

Chudák pes,ale zdejším komunistům,burešboys a zemanoidům, by pár záseků krumpáčem do tlamy docela slušelo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání