Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Řidič s dítětem vjel přímo pod vlak: Signalizace byla zapnutá, říká policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje)
Autor: ČTK - 
28. ledna 2017
17:15

Nehoda vlaku s osobním vozem zastavila dnes dopoledne na tři hodiny provoz na železniční trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Do liberecké nemocnice převezli zraněné dítě, řekla ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nehoda se stala na železničním přejezdu v liberecké Doubské ulici kolem 8:40 hodin. „Řidič osobního vozu vjel zřejmě na železniční přejezd i přesto, že byla v provozu světelná i zvuková signalizace,“ řekla Suchánková. Řidič nebyl podle policie vážně zraněn. „Nicméně vystříhávali spolujezdce, nezletilou osobu. Ta byla převezena do Krajské nemocnice v Liberci,“ doplnila Suchánková.

Provoz na trati byl tři hodiny zastaven. České dráhy zrušily jeden spoj z Jablonce do Liberce.

K nehodě na železničním přejezdu došlo v sobotu kolem desáté hodiny také ve Zlíně-Přílukách. Srazil se tu vlak s osobním automobilem. „Nahlášenu máme zatím jednu zraněnou osobu,“ řekl ČTK mluvčí hasičů Libor Netopil.

Na železniční trati z Otrokovic do Vizovic byl kvůli nehodě v úseku mezi stanicemi Zlín-střed a Lípa nad Dřevnicí zastaven provoz vlaků. „Probíhá zajišťování náhradní dopravy,“ oznámily České dráhy na svých internetových stránkách.

petrusaa ( 28. ledna 2017 11:52 )

Bordel v celém státu,to nejsou schopni místo klůcků,kterým říkají závory nainstalovat tři, čtyři železné trubky do vozovky před přejezdem,které by se před průjedem vlaku vysunuly z vozovky do výše tak do cca 1+1.5 m,samozřejmě na dálku výrazně viditelně označené.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání